Åskväder på eftermiddagen skakar Pattaya, men inga betydande skador

Pattaya, Thailand-

Åskväder på eftermiddagen drabbade Pattaya och delar av Chonburi i eftermiddags, den 9 maj 2023, och skakade upp lokalbefolkningen men orsakade ingen större skada.

Det fanns några rapporter om mindre skador på marknader i Sri Racha där en kort vindstorm slet sönder en lokal marknad, vilket ledde till att tält och markiser kastades i luften i viral video som delas av användare av sociala medier, men det fanns inga personskador.

Trots kraftiga blixtar och åska lyckades Pattayas elnät till stor del klara av stormen, ordleken menade, och det fanns inga betydande rapporter om längre strömavbrott.

Den faktiska nederbörden var lätt till medelnivå och som ett resultat av detta var det heller inga betydande översvämningar.

Det bästa med stormen var dock att den hjälpte till att sänka kokheta temperaturer i Pattaya-området under de senaste dagarna i vad som har varit en långvarig värmebölja. Många invånare har klagat över höga elräkningar och svällande värme till The Pattaya News under den senaste månaden eller så.

Fler stormar är också sannolikt på väg den här veckan enligt den thailändska meteorologiska avdelningen så invånare i Pattaya bör förbereda sig för dåligt väder.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/