Aunchisa Sizzles med 2:a omgången 63 för att ta klubbhusets ledning i regn-hitta Thailand Mixed

Aunchisa Utama var het i hälarna när hon sköt en anmärkningsvärd andra omgång 63 för att ta en klubbhusledning i Bt3.45 miljoner Thailand Mixed Cup som presenterades av TrustGolf, som kommer att reduceras till 54 hål på grund av dåliga väderförhållanden i Rayong.

Det dåliga vädret bromsade fredagens aktioner på par-73 St. Andrews 2000, och det var först efter middagstid som den första gruppen äntligen kunde starta. Men bara halva fältet avslutade sitt spel i andra omgången, medan resten kommer att starta sin kampanj på lördag morgon. Eftersom spelet har legat efter schemat, beslutade arrangörerna att minska tävlingen till tre omgångar, med de 60 bästa och oavgjort, efter 36 hål, vidare till söndagens final.

Oavsett tillstånd, misslyckades det med att beröva Aunchisa hennes momentum när hon sprinklade sin runda med sex birdies, en örn på det 13:e hålet och en bogey på nr 17. Hon ledde klubbhuset på 8 under-par-138, två skott före young-gun Witchayanon Chothirunrungrueng.

"Jag hade en av de bästa rundorna på flera år. Jag gjorde en enkel bogey men hade också lite tur att ha den där örnen, säger 33-åringen från Lopburi.

När hon reflekterade över sitt örnskott sa hon: "Även om jag inte träffade bollen så bra utanför tee, lyckades den ändå landa på fairway. Pinnen var 170 meter bort, och jag bestämde mig för att använda ett 7-järn. Bollen rullade smidigt mot tappen och hamnade nära den, vilket gav mig en lätt putt från cirka 5 fot.”

 

Aunchisa tar en paus på lördag och ser den senare halvan av fältet tävla om platserna i finalen. Hon är också fast besluten att ta sin första trofé för säsongen, efter att ha vunnit den thailändska LPGA-touren i Nakhon Nayok förra året.

"Jag var lite exalterad, men jag ska göra mitt bästa för att hålla fokus och undvika att bli för medtagen. Eftersom det här är en bergsbana är det viktigt att spela med försiktighet och hålla fokus innan du tar ett skott. Kom ihåg att alla har lika möjligheter att vinna.”

Witchayanon stirrade på de bakre nio och fick tre raka birdies från det 11:e hålet och slog sedan två gånger på nr 14 och 16 innan han genererade sin sista birdie på nr 7. Han kortade 71 och totalt 140. 

"Jag hade en bra start och lyckades slå tre birdies på de första fyra hålen. Jag tappade dock farten och kämpade med mina drivkrafter. Trots detta bakslag hade jag turen att återhämta mig och avsluta rundan under par”, sa 26-åringen från Udorn Thani. 

Liksom Aunchisa, Witchayanon kommer han att vila imorgon och kommer att återvända för att spela på söndag i jakten på sin första titel sedan han vann på All Thailand Golf Tour i Phuket förra året.

“ Jag kommer att fokusera på att spela mitt spel och dra nytta av alla möjligheter som dyker upp. Nyckeln är att utföra de första skotten bra, säger han.

Kamalas Namuangruk, som var ledaren över natten med en poäng på 6-under, tillsammans med Rattanon Wannasrichan, Amarin Kraivixien och Tawan, var och en med en poäng på 5-under, kommer att spela sin andra omgång på lördag.

TrustGolf, ett inomhusträningscenter med banbrytande teknologi, har varit spjutspets för organisationen av Thailand Mixed i tre på varandra följande år, vilket ger en plattform för manliga och kvinnliga spelare att finslipa sina färdigheter. Turnén stöds av Sports Authority of Thailand, National Sports Development Fun, Tourism Authority of Thailand, Tourism Authority of Rayong, Bangkok Bank, B. Grimm Company, Bond Holdings, AIS Airplay, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Balance Golf Nutrition, Leborn, LMV, Udommpanich, St. Andrews 2000 och Barcelona Valley. 

..........................................

 

Om TrustGolf

 

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har varit avgörande för att stödja internationella golfturneringar, inklusive 'TrustGolf Women Scottish Open', ett samsanktionerat evenemang mellan Ladies European Tour och LPGA Tour från 2021-2025. Evenemanget väckte stort intresse från ledande golfare över hela världen och bidrog till att främja en positiv image för Thailand. Dessutom gav TrustGolf thailändska kvinnliga spelare möjligheten att tävla i detta prestigefyllda europeiska evenemang.

År 2023 kommer TrustGolf att vara värd för fem Thailand Mixed-serier, med en total prissumma på 17 miljoner Bt. Dessutom kommer TrustGolf Tour att organisera TrustGolf Asian Mixed-evenemang, tresanktionerade av Asian Tour, Ladies European Tour och TrustGolf Tour, med en total prissumma på 1.5 miljoner USD. TrustGolf Link Series kommer också att fungera som Access Series för Ladies European Tour och inkluderar TrustGolf Women Scottish Open, med en prissumma på 2 miljoner USD.”

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/