Polisen i Phetchaburi tog en fransk man för påstådd stöld, en man i Myanmar för påstådd människohandel

FOTO: Khaosod

Phetchaburi —

I separata fall grep thailändsk polis en fransk medborgare för påstådd stöld mot ett belgiskt offer och arresterade en annan Myanmar misstänkt för påstådd människohandel i Phetchaburi-provinsen, centrala Thailand, den 13 maj.

Phetchaburi-polisen samlade in en fransk misstänkt som endast identifierades som Mr Patrick misstänkt för stöld mot en belgisk man, Mr. Laffel C, i går i hans bostad i Phetchaburi-provinsen.

Den misstänkte ska ha stulit offrets ryggsäck där han förvarade sju värdefulla ägodelar värda totalt 150,000 XNUMX baht och flydde, rapporterade thailändska medier. Men kort efter att offret lämnat in en anmälan lade polisen en arresteringsorder på Patrick, vilket ledde till att han greps i går.

Patrick släppte inte en omedelbar vädjan eller ett uttalande angående anklagelserna.

FOTO: Khaosod

Under tiden, i går, arresterade polisen i Phetchaburi också en annan påstådd brottsling, Mr. Ton (efternamn undanhållits av polisen), 31, av Myanmars nationalitet. Han greps anklagad för människohandel i Phetchaburi efter att han påstås ha deltagit i smuggling av 50 illegala Myanmar-arbetare till Thailand.

Trots att polisen kunde fånga upp transporten av arbetare till Chumphon-provinsen i södra Thailand, lyckades Ton undkomma arrestering. Poliserna lade sedan ut en arresteringsorder på honom och lyckades fånga upp honom i Phetchaburi-området i går.

De två misstänkta personerna genomgår separat rättslig process efter presstid.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.