Teenage Denwit vinner Thailand Mixed Cup i slutspelet thriller

Young-gun Denwit Boriboonsub tog sin tredje karriärtitel efter en slutspelsseger över Aunchisa Utama under den sista omgången av Bt3.45 miljoner Thailand Mixed Cup som presenterades av TrustGolf som reducerades till 54 hål på par-73 St. Andrews 2000 i Rayong på söndag.

Efter att ha avslutat sin ordinarie runda med en poäng på 67 på 10 under-par-209, hade Denwit dragit sig tillbaka till sin säng när han fick ett samtal för att göra sig redo för en extra duell med Aunchisa, en 2-faldig thailändsk LPGA Tour-vinnare. Aunchisa hade birdied det 18:e hålet för en poäng på 71 och totalt 209 för att tvinga fram slutspelet.

I den extra striden missade Aunchisa sitt birdieförsök på det 18:e hålet, vilket gjorde att Denwit kunde sänka sin birdieputt bekvämt och försegla segern.

Detta är Denwits tredje professionella titel hittills, med hans tidigare två segrar på All Thailand Golf Tour i Chiang Mai 2021 och i Nakhon Pathom förra året.

"Jag var ganska säker på att gå in i slutspelet eftersom jag alltid hade vunnit alla nio tidigare. Även om jag var lite nervös, trodde jag på mitt rekord, så jag visste att min chans var ganska hög”, sa den begåvade tonåringen som kortade sju birdies mot en bogey i sista omgången.

När han reflekterade över sin vanliga runda, tillade Denwit: "Sammantaget var det en bra runda, även om jag avslutade med en bogey och ett par. Jag vet att jag kunde ha gjort det bättre, men jag är ändå nöjd med mina framsteg. Efter att ha missat så många nedskärningar i början av året känner jag att jag är på väg åt rätt håll.”

Denwits seger gav honom vinnarchecken på 517,500 345,000 Bt, medan Aunchisa fick nöja sig med andraplatsens prispengar på XNUMX XNUMX Bt.

Inför nästa veckas turnering, som kommer att spelas i Stableford-formatet, tillade spelaren: "Jag är optimistisk om mina chanser. Baserat på antalet birdies jag haft under de senaste tre dagarna tror jag att Stableford-formatet kommer att passa min spelstil”, tillade den 19-årige spelaren från Chonburi.

Rattanon Wannasrichan, övernattningsledaren, såg ut att vinna segern med 11 under poäng efter 16 hål, men ett dåligt utslag på den 17:e ledde till en dubbel bogey. Han fick till slut nöja sig med 74 och totalt nio under par-210 för en delad tredje plats med sydkoreanska Wonjun Lee, som slutade med 68. 

På grund av dåliga väderförhållanden som orsakade schemaläggningsförseningar förkortades turneringen till tre rundor med 54 hål. Spelarna kommer nu att njuta av en vilodag innan de återupptar sina handlingar på tisdag i Thailand Mixed Stableford Challenge, som kommer att äga rum på Saint Andrews 2000 i Rayong fram till den 19 maj.

TrustGolf, ett inomhusträningscenter med banbrytande teknologi, har varit spetsen för organisationen av Thailand Mixed i tre på varandra följande år, vilket ger en plattform för manliga och kvinnliga spelare att finslipa sina färdigheter. Turnén stöds av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fun, Tourism Authority of Thailand, Tourism Authority of Rayong, Bangkok Bank, B. Grimm Company, Bond Holdings, AIS Airplay, Bridgestone Golf, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Balance Golf Nutrition, Leborn, LMV, Udommpanich, St.Andrews 2000 och Barcelona Valley. 

.........................................................

 

Om TrustGolf

 

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har varit avgörande för att stödja internationella golfturneringar, inklusive 'TrustGolf Women Scottish Open', ett samsanktionerat evenemang mellan Ladies European Tour och LPGA Tour från 2021-2025. Evenemanget väckte stort intresse från ledande golfare över hela världen och bidrog till att främja en positiv image för Thailand. Dessutom gav TrustGolf thailändska kvinnliga spelare möjligheten att tävla i detta prestigefyllda europeiska evenemang.

År 2023 kommer TrustGolf att vara värd för fem Thailand Mixed-serier, med en total prissumma på 17 miljoner Bt. Dessutom kommer TrustGolf Tour att organisera TrustGolf Asian Mixed-evenemang, tresanktionerade av Asian Tour, Ladies European Tour och TrustGolf Tour, med en total prissumma på 1.5 miljoner USD. TrustGolf Link Series kommer också att fungera som Access Series för Ladies European Tour och inkluderar TrustGolf Women Scottish Open, med en prissumma på 2 miljoner USD.”

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/