Denwit och Aunchisa hoppas kunna bära momentum till Thailand Mixed Stableford

Efter sin imponerande prestation i Thailand Mixed Cup är Denwit Boriboonsub och Aunchisa Utama ivriga att behålla sin fart i Thailand Mixed Stableford Challenge som är planerad att börja på tisdag på par-73 St. Andrews 2000 i Rayong.

På söndagen gick Denwit, en stigande stjärna från Chonburi, som segrare genom att ta bort Aunchisa i ett slutspel. Båda spelarna avslutade den ordinarie omgången oavgjort på nio under par-209, men Denwit säkrade segern med en avgörande birdie i extraspelet. Denna triumf markerade Denwits tredje seger i karriären, vilket ytterligare befäste hans status som en lovande talang i de thailändska golfbanorna.

Med sin exceptionella prestation på banan, som sträcker sig 7,302 6,346 yards från herr-tee och XNUMX XNUMX yards från dam-tee, går Denwit in i turneringen som en av favoriterna att briljera i Stableford-formatet. 

"Jag har mycket förtroende för det här formatet, särskilt med tanke på antalet birdies jag uppnådde förra veckan", uttryckte den 19-årige Denwit, som har två tidigare segrar på All Thailand Golf Tour. Han är bekant med banlayouten på grund av flera tidigare erfarenheter och är optimistisk om att ta med sig sin nuvarande form till Stableford Challenge.

”Efter att ha spelat på den här banan flera gånger känner jag mig bekväm med omgivningen. Mitt mål är att bibehålla denna prestationsnivå under hela Stableford Challenge”, sa tonåringen.

Trots att hon hamnat under i slutspelet är Aunchisa, en tvåfaldig vinnare på Thai LPGA Tour, fast besluten att ta igen förlusten i det kommande Thailand Mixed Stableford-evenemanget som erbjuder en total prisfond på 3.45 miljoner Bt. 

Efter att ha reflekterat över sitt nederlag kommenterade den 32-åriga golfaren från Lopburi: "Det är en besvikelse att ha förlorat i slutspelet, men jag gav allt. Jag kommer att ta de positiva aspekterna från den erfarenheten och ta med dem in i veckans turnering.” 

Aunchisas motståndskraft och beslutsamhet tyder på att hon är beredd att studsa tillbaka och prestera bra på St. Andrews 2000 som har varit värd för två back-to-back Thailand Mixed-serier.

"Jag känner mig verkligen bekväm med den här banan och jag är ganska säker på mitt spel. Banan är ganska kort, vilket innebär att det finns fler chanser att slå birdies. I ett Stableford-format måste man göra många birdies för att få fler poäng”, sa Aunchisa, den enda kvinnliga spelaren som slutade bland de fem bästa i Thailand Mixed Cup.

”Banan passar verkligen mitt spel då jag är en person som gillar att slå raka skott. Kan jag slå rakt till fairways blir det lättare för mig att slå inflygningsskotten och skapa bra birdiechanser. Min plan är att spela aggressiv golf för att få poäng”, tillade hon. 

Totalt 132 golfare inklusive de från PGA i Australien och Australien WPGA samt unga lokala talanger från Junior Asian Tour och Chang Genz Golf har bjudits in för att lägga till ett extra lager av spänning i Thailand Mixed Stableford Challenge. 

Till skillnad från förra veckans slagspelshändelse tilldelar Stableford-formatet poäng till spelare baserat på antalet slag som tagits på varje hål. Enligt detta system tjänar spelare poäng för birdies (2 per birdie) och eagles (5 per eagle), medan bogeys (-1 per bogey) och dubbla bogeys (-3 per dubbel bogey eller mer) drar av poäng från deras totalsumma. Spelaren med högst poäng i den fyra dagar långa turneringen kommer att gå därifrån med titeln.

Livebevakning av turneringen kan ses på TrustGolf Facebook Fanpage och TrustGolf Youtube Channel från kl. 9 och framåt.

TrustGolf, ett inomhusträningscenter med banbrytande teknologi, har varit spetsen för organisationen av Thailand Mixed i tre på varandra följande år, vilket ger en plattform för manliga och kvinnliga spelare att finslipa sina färdigheter. Turnén stöds av Sports Authority of Thailand, National Sports Development Fun, Tourism Authority of Thailand, Tourism Authority of Rayong, Bangkok Bank, B. Grimm Company, Bond Holdings, AIS Airplay, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Balance Golf Nutrition, Leborn, LMV, Udommpanich, Saint Andrews 2000 och Barcelona Valley. 

Om TrustGolf

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har varit avgörande för att stödja internationella golfturneringar, inklusive 'TrustGolf Women Scottish Open', ett samsanktionerat evenemang mellan Ladies European Tour och LPGA Tour från 2021-2025. Evenemanget väckte stort intresse från ledande golfare över hela världen och bidrog till att främja en positiv image för Thailand. Dessutom gav TrustGolf thailändska kvinnliga spelare möjligheten att tävla i detta prestigefyllda europeiska evenemang.

År 2023 kommer TrustGolf att vara värd för fem Thailand Mixed-serier, med en total prissumma på 17 miljoner Bt. Dessutom kommer TrustGolf Tour att organisera TrustGolf Asian Mixed-evenemang, tresanktionerade av Asian Tour, Ladies European Tour och TrustGolf Tour, med en total prissumma på 1.5 miljoner USD. TrustGolf Link Series kommer också att fungera som Access Series för Ladies European Tour och inkluderar TrustGolf Women Scottish Open, med en prissumma på 2 miljoner USD.”

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/