Rising Star Chonjarern tar klubbhusets ledning vid Suspended Thailand Mixed Stableford Challenge

Rayong, Thailand-

Den kommande Chonjarern Baramithanaseth stormade till en ledning i klubbhuset på 18 poäng under den första omgången av den regnfördröjda Thailand Mixed Stableford Challenge på par-73 St. Andrews 2000 i Rayong på tisdagen.

I en extraordinär uppvisning av skicklighet levererade den 22-årige golfaren från Chaiyanath en anmärkningsvärd prestation och säkrade åtta birdies, en örn och en dubbel bogey på det fjärde hålet. Hans enastående prestation fick honom att ta ledningen i klubbhuset, medan olyckligt mörker tvingade flera spelare att stoppa sitt spel. Tävlingen, som redan är försenad av ett två timmar långt regnavbrott, står nu inför ett återupptagande av spelet på onsdag morgon.

När han reflekterade över hans anmärkningsvärda prestation, sa Chonjarern, "Jag hade en utmärkt puttdag, träffade rätt punkter och sänkte flera långa puttar."

 Trots att han var en stark utmanare i den nyligen genomförda Thailand Mixed Cup på samma plats, gled hans chanser iväg med en trippelbogey på det 17:e hålet.

"Det var tufft att spela under press som en av ledarna för två dagar sedan. Men idag är en fräsch turnering med nya omständigheter. Allt verkade stämma till min fördel”, sa Chonjarern vars senaste prestation inkluderar en andraplats, hans bästa karriärresultat, i den thailändska PGA-touren i Prachinburi för några veckor sedan.

Efter tre poäng efter var Tawan Phongphun som låg på 15 under med ett hål kvar att spela. 

Femfaldig professionell tourvinnare Tirawat Kaewsiribandit, med 7 birdies och en bogey, gjorde 13 poäng tillsammans med storslående Jakraphan Premsisigorn, också med sju birdies och en bogey.

När han reflekterade över sin prestation delade Tirawat: "Sammantaget hade jag en bra runda. Jag fokuserade på att slå fairways och utföra exakta inflygningsskott. Min puttning var också på plats idag." Noterbart kom hans viktigaste karriärtriumf från att vinna 2018 UMA CNS Open Golf Championship, ett Asian Tour-evenemang som hölls i Pakistan.

Med ett självsäkert steg i sin nuvarande form betonade Tirawat sin strategi för framgång och sa: "Jag har en stark tro på min nuvarande form. Jag slår bra på mina järn, så jag kommer att sikta på exceptionella andraskott och försöka sänka många puttar. I stableford-formatet strävar alla efter birdies. Även med en birdie tjänar du två poäng, medan du bara förlorar en poäng med en bogey. Denna inställning gör att vi kan känna oss mer tillfreds och uppmuntrar oss att attackera stiften under inflygningsspelet.”

Bland flera spelare som hade avslutat sina rundor tidigare under dagen var australiensaren Liam Georgiadis som tjänade 10 poäng från sex birdies mot två bogeys.

– Det var bra att jobba på något på träningsrundan igår. Det hjälpte mig att putta bra idag”, sa den 24-årige rookien på PGA i Australasien. 

– Banan är i bra skick. Greenerna blir snabbare för varje dag, tillade spelaren från Adelaide som växer sin förkärlek för stableford-formatet, 

"Det är en ny sak för mig. Och jag trivs så klart. Om min spelplan, jag måste bara spela aggressivt, slå många birdies ärligt. Se till att få puttar och allt. Oroa dig inte mycket för bogeys, tillade South Dakota University-examen.

I motsats till förra veckans slagspelshändelse tilldelar Stableford-formatet poäng till spelare baserat på antalet slag som tagits på varje hål. Enligt detta system tjänar spelare poäng för birdies (2 per birdie) och eagles (5 per eagle), medan bogeys (-1 per bogey) och dubbla bogeys (-3 per dubbel bogey eller mer) drar av poäng från deras totalsumma. Spelaren med högst poäng i den fyra dagar långa turneringen kommer att gå därifrån med titeln.

Livebevakning av turneringen kan ses på TrustGolf Facebook Fanpage och TrustGolf Youtube Channel från kl. 9 och framåt.

 

TrustGolf, ett inomhusträningscenter med banbrytande teknologi, har varit spjutspets för organisationen av Thailand Mixed i tre på varandra följande år, vilket ger en plattform för manliga och kvinnliga spelare att finslipa sina färdigheter. Turnén stöds av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fun, Tourism Authority of Thailand, Tourism Authority of Rayong, Bangkok Bank, B. Grimm Company, Bond Holdings, AIS Airplay, Bridgestone Golf, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Balance Golf Nutrition, Leborn, LMV, Udommpanich, St. Andrews 2000 och Barcelona Valley.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/