Pressmeddelande: "The Air You Breathe Matters" Thailand CAN x Plan B Media "Making the Invisible, Visible"

FOTO: Thairath Online

I Thailand är allmänhetens medvetenhet om luftföroreningars inverkan på människors hälsa begränsad.

Detta beror på att PM 2.5 (eller partiklar med eller mindre än 2.5 mikron i diameter) är en osynlig mördare. Enligt en nyligen omfattande global översyn kan luftföroreningar skada varje organ i kroppen.1 Forskning har kopplat luftföroreningar som orsak till för tidig död för över 50,000 XNUMX thailändare per år 2 – fler än det totala antalet dödsfall orsakade av Covid-19Â-pandemin i landet.

Människor i Thailand dör för tidigt, i genomsnitt, cirka 2 år på grund av att landets nationella luftkvalitetsstandarder är lägre än WHO:s rekommenderade riktlinjer. Siffran för norra Thailand är ännu svårare, med för tidig död på cirka 3 år. 3  

Luftföroreningar är en manifestation av strukturella frågor som härrör från en sedan länge förankrad och ohållbar tillväxtmodell som prioriterar ekonomiskt välstånd framför miljöskydd. Det behöver dock inte vara så här. Hållbara lösningar finns och har framgångsrikt implementerats i många länder, vilket visar att ekonomisk tillväxt inte hålls tillbaka genom att ta itu med luftföroreningar.

En nödvändig förutsättning för att hantera luftföroreningar är antagandet av väl utformad ren luftlagstiftning – en som tar itu med grundorsakerna till denna folkhälsokris. 

I januari 2022 lämnade Thailand Clean Air Network (eller Thailand CAN) ett medborgarledd utkast till Clean Air Act till det thailändska parlamentet. Denna lagstiftning väntar dock fortfarande på godkännande av premiärministern för överläggning i parlamentet. En stor mängd offentligt stöd är den saknade katalysatorn för verklig förändring. Alla framgångsrika globala rörelser för ren luft drevs av vardagliga medborgare som kollektivt krävde antagandet av denna viktiga lagstiftning. Dessa medborgare var vanliga individer som inte var villiga att acceptera försämringen av kvaliteten och livslängden på sina och nära och käras liv som en förutsatt slutsats och kollektivt krävde förändringar på policynivå. 

Även om policyledda förändringar kan tyckas vara något utom räckhåll för de flesta, har vi alla en mycket större inverkan än vi tror. Thailand CAN vill hjälpa till att förändra detta tänkesätt. Den 16 maj 2023, i samarbete med Plan B Media Plc., Ltd., kommer Thailand Clean Air Network att lansera en videokampanj med titeln #TheAirYouBreatheMatters. Den här videokampanjen kommer att visas på stora digitala skärmar i Bangkok (som inkluderar Sathorn Road, Makkasan intersection, Central Ladprao, Urupong Express inbound, Victory Monument Express inbound & outbound, Thewakan & Ratchayothin outbound) och lanserades även i ett antal multimediaskärmar och Point of Sales (eller POS)-plattformar i 7-Eleven-butiker. Denna videoannonskampanj kommer att pågå till slutet av maj.  

Tillsammans kan vi göra skillnad genom att kanalisera våra gemensamma röster för att begära antagandet av Clean Air Act för Thailand. Ett stort offentligt stöd kommer att behövas för att tända den politiska vilja som krävs för att säkerställa att den nyvalda thailändska regeringsadministrationen kommer att hålla sina kampanjlöften. 

Var en del av den växande rörelsen för att åstadkomma ren luft för dig och dina nära och kära, genom att gå med i kampanjuppropet för att stödja antagandet av denna viktiga ren luftlagstiftning för Thailand på: https://www.ThailandCAN.org 

Videokampanj:  

https://drive.google.com/drive/folders/1XOmea4_2BvbmxvCPeHMV7bJnS4bCM3FE?usp=share_link 

1 https://journal.chestnet.org/article/S0012-3692(18)32722-3/fulltext 

2 https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/abe3ba 

3 https://aqli.epic.uchicago.edu/wp-content/uploads/2022/03/Thailand-FS.pdf

 

#TheAirYouBreatheMatters-kampanjen sponsras av Plan B Media Public Company Limited. __________ 

Om Thailand Clean Air Network (eller Thailand CAN) 

Thailand CAN är en grupp tvärvetenskapliga medborgare som enades för att bilda en ideell organisation för att förstå och ta itu med  komplicerad fråga om luftföroreningar. Gruppen uppnår detta genom att utnyttja sina olika kompetensområden för att kombinera  rikedom av kunskap från akademin och verkliga erfarenheter, tillsammans med en välkoordinerad social rörelse som  arbetar tillsammans med beslutsfattare och privata enheter. En av gruppens kronan på verket  datum är utarbetandet och överlämnandet av det första medborgarledda utkastet till ren luftlag till det thailändska parlamentet för  hänsyn och, förhoppningsvis, som en övergång till lag. 

Om Plan B 

Plan B Media Public Company Limited är en Thailand-baserad leverantör av medietjänster utanför hemmet. Bolaget är huvudsakligen engagerat i att tillhandahålla reklammediaproduktion, reklamutrymme och tjänster för uthyrning av sändningstid. Bolaget verkar genom två segment: annonsmediasegmentet och engagemangmarknadsföringssegmentet. Reklammediasegmentet omfattar reklammediaproduktion, annonsutrymme och uthyrningstjänster. Marknadsföringssegmentet Engagemang omfattar ledning och utveckling av artister. Företaget är kategoriserat i fem aktiviteter: internationell sändning, kampsport, fotboll, e-sport och löpning. 

__________ 

För mer 

För mer information, vänligen kontakta: 

Thailand Clean Air Network 

webbplats: https://www.ThailandCAN.org 

Facebook: https://www.facebook.com/thailandcleanairnetwork 

YouTube: https://www.youtube.com/@thailandcleanairnetwork 

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/thailand-clean-air-network/ 

Instagram: https://instagram.com/thailandcleanairnetwork?igshid=MTIyMzRjYmRlZg==

e-post: ThailandCleanAirNetwork@gmail.com

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/