Australisk kvinna i Krabi hjälper till att rädda tre personer från eld genom att ropa på hjälp

Krabi –

En australiensisk kvinna hjälpte till att larma lokala brandmän och räddningsarbetare efter att hon såg en brand bryta ut på ett turnéföretag i Krabi.

Som ett resultat av hennes agerande överlevde tre personer branden som ägde rum i Mueang Krabi.

Nong Talays brandmän underrättades om branden tidigare i veckan i ett bostadshus i Nong Talay. De anlände till platsen för att hitta huset som brinner, som har ett reseföretag på framsidan av byggnaden. Tre personer som sov inne i huset lyckades ta sig ur branden och brandmännen släckte till slut branden.

Mrs. Kim, 65, vars efternamn inte släpptes till media, en australiensisk medborgare som först larmade lokalbefolkningen om branden, berättade för lokalpressen "Jag gick tillbaka till mitt boende efter att jag hade ätit klart på en restaurang i närheten, ca. 50 meter från platsen. Jag såg att en stor brand hade brutit ut på ett reseföretag. Jag sprang tillbaka till restaurangen för att få hjälp och personalen på restaurangen slog sönder glasdörren till företaget och hemmet innan de ropade för att informera folk där inne att de skulle gå ut.”

Enligt räddningspersonalen sov de tre personerna inuti, som inte var identifierade, genom branden och om någon inte hade larmat dem kan deras liv ha varit i fara.

En elektrisk kortslutning tros vara orsaken till branden, men utredningen av branden fortsätter under presstid.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.