Jakraphan vinner andra titeln med rekord 2 poäng i Thailand Mixed Stableford Challenge

Jakraphan Premsirigorn lyfte upp sin andra karriärtitel efter rekord på 50 poäng för att slå filippinen Justin Raphael Quiban efter den sista omgången av Bt3.45 miljoner Thailand Mixed Stableford Challenge på par-73 St. Andrews 2000 i Rayong på fredagen.

Med en enorm ledning på 14 poäng inför den sista omgången, behöll Thai-Hong Kong-spelaren, trots att han bara sköt två birdies med en bogey, bekvämt sin ledning till slutet. Han lade till tre poäng i finalen för sina 50 poäng.

Jakraphans enastående prestation säkrade inte bara hans seger utan satte också ett nytt rekord i Thailand Mixed Stableford-tävlingen. Denna prestation överträffade det tidigare rekordet som sattes av Sihwan Kim från USA, som vann Asian Mixed Stableford Challenge med en poäng på 49 i april föregående år.

"Det var en utmanande omgång för mig, eftersom jag kämpade för att göra mål. Pressen att leda turneringen påverkade min puttning”, delade Jakraphan. Han började rundan med att para de första sex hålen, men det var på det sjunde hålet som han till slut lyckades bryta isen och tjäna sina två första poäng.

“Dragon (Atiruj Winaicharoenchai) hade en exceptionell prestation på de första nio. Jag kan inte förneka att jag kände mig stressad under det skedet. Så jag försökte stanna vid nuet, slå ett skott i taget och tänkte inte långt fram, tillade han.

"Det var inte förrän på 16:e hålet som jag insåg att jag var i ledningen. Jag kollade inte själv på resultattavlan, men min caddie informerade mig om min position”, avslöjade Jakraphan. Denna seger avslutade en lång titeltorka för honom sedan han vann sitt första mästerskap på All Thailand Golf Tour i Khon Kaen 2017.

"Jag är otroligt överväldigad över att äntligen vinna en turnering igen. Den här segern har gett mig en betydande självförtroendeboost för resten av säsongen, och jag är fast besluten att vinna mer. Det är min plan framöver”, tillade Jakraphan, som kommer att delta i den kommande All Thailand Golf Tour i Phuket nästa vecka.

Quiban, den enda utlänningen i topp 10, gjorde 8 poäng från fem birdies mot två bogeys för att sluta nio poäng efter med totalt 41. 

En poäng efter på ensamstående var den unga pistolen Atiruj som vann Thailand Mixed Stableford Challenge på Thana City Golf Club i augusti förra året. Han samlade imponerande 12 poäng i finalen, vilket resulterade i en totalpoäng på 40.

"Det är verkligen svårt att minska luckan på ledaren när marginalen är så bred. De återstående konkurrenterna och jag tävlade i princip om den andra positionen. Det är olyckligt att jag hamnade på tredje plats”, uttryckte den 23-årige golfaren från Chonburi.

Den kommande Thailand Mixed-serien kommer att hållas på Gassan Khuntan Golf and Resort i Lamphun. Den tredje upplagan av serien kommer att starta med Thailand Mixed Cup, ett 72-taktsspel som är planerat att äga rum från 15 juni till 18 juni. Därefter kommer Thailand Mixed Stableford Challenge att hållas på samma plats från 21 juni till 24 juni.

TrustGolf, ett inomhusträningscenter med banbrytande teknologi, har varit spjutspets för organisationen av Thailand Mixed i tre på varandra följande år, vilket ger en plattform för manliga och kvinnliga spelare att finslipa sina färdigheter. Turnén stöds av Sports Authority of Thailand, National Sports Development Fun, Tourism Authority of Thailand, Tourism Authority of Rayong, Bangkok Bank, B. Grimm Company, Bond Holdings, AIS Airplay, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Balance Golf Nutrition, Leborn, LMV, Udommpanich, St. Andrews 2000 och Barcelona Valley

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/