Sydkoreansk turist arresterad i Bangkok med Crystal Meth

FOTO: Naewna

Bangkok —

Bangkoks polis samarbetade med sydkoreansk brottsbekämpning för att arrestera en koreansk man för att ha smugglat crystal meth från Thailand till sitt hemland.

Den 19 maj samlade narkotikabekämpande poliser i Bangkok en utländsk narkotikamisstänkt, Cheon Yoon Bae av sydkoreansk nationalitet, misstänkt för att ha smugglat kristallmetamfetamin från Thailand till Sydkorea mellan 2021 – 2022.

Cheon arresterades i sin bostadsrätt på Soi Sukhumvit 21 i Klongtoey Nua-distriktet i Wattana-distriktet, Bangkok. Polisen hittade 0.5 gram is (crystal meth) i hans ägo.

Enligt Wichai Chaimongkol, generalsekreterare för Narcotics Control Board (ONCB), var gripandet ett resultat av samordnade ansträngningar mellan ONCB och Koreas nationella polis (KNP).

KNP informerade thailändsk polis om att Cheon hade smugglat olagliga droger till sydkoreanska sedan 2021 och att han var bosatt i Thailand.

Efter att ha förhört honom, ska Cheon ha erkänt anklagelserna. Han hävdade att han tagit emot drogerna från en thailändsk kvinna som han träffade på sociala medier för en tid sedan. Kvinnan ska ha gett honom ett gram is för personlig konsumtion per köp. Han blev sedan hennes återförsäljare och började smyga in droger i sitt eget land. Han nekade dock till att lämna några detaljer om den anonyma kvinnan, enligt polisen.

Den misstänkte misstänktes för narkotikamissbruk och är för närvarande häktad på Lumpinee Police Station. Polisen åtalade honom också för att ha stannat för länge sedan han fick veta att han hade stannat kvar på sitt visum.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.