Minst sju personer döda och 19 skadade efter att stormen drabbat skolan i Phichit

Phichit, centrala Thailand –

Minst sju personer dog inklusive studenter och 19 personer skadades efter att en kraftig storm drabbade en skola i Phichit.

Department of Disaster Prevention and Mitigation rapporterade i går kväll (22 majnd) att en storm drabbade en skola i Sam Ngam-distriktet. Ett tak som täckte ett område där elever och föräldrar befann sig i skydd från stormen kollapsade.

Föräldrarna och eleverna väntade på att regnet skulle ta slut efter att deras barn hade tränat fotboll på skolan.

Minst sju personer har dödförklarats och 19 personer har skadats inklusive elever och föräldrar.

Mer än 200 familjer i området har också drabbats av stormen. Lokala invånare berättade för thailändska medier att detta var den värsta stormen på 40 år.

Namnen och åldern på de dödade och skadade släpptes inte omedelbart av relevanta myndigheter.

Det här är en utvecklingshistoria och ytterligare information kan uppdateras när den släpps.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.