Pattaya Cricket Club återvänder hem med Runner Up Cup i BCL Division A-final mot Bangkok CC

Finalen spelades en svällande varm dag på Asian Institute of Technology-området i Pathum Thani söndagen den 21 maj. Laget hade spelat mot varandra två gånger under säsongen med ära till och med.

Tyvärr var marken inte förberedd för finalen. Gräset hade inte klippts på ett tag och det kraftiga regnet hade gjort utmarken extremt långsam. Även om det var lika för båda lagen, var det inte lämpligt för en final. Big hiters skulle klara sig bättre eftersom flygvägen kunde ge fler körningar men med en högre risk. 4:or längs marken skulle vara en bristvara och många 2:or innebar trötta och svettiga kroppar i värmen.

Abijit Kulkarni och Wez Masterton ledde kastningen under domarna Robin Johns och Sanjeev Jeyas vaksamma ögon. Wez förlorade igen och blev ombedd att bowla först, vilket var hans föredragna alternativ. Detta gjorde att PCC kunde ha ett tydligt mål att sikta på men gav BCC flexibiliteten att justera sin attack med sina 7 bowlare.

BCC öppnade med den höga Wayne Atkinson och den lilla Pravin Dagle vilket gav Ryan Driver några problem med att anpassa sin längd till dessa mycket olika stora slagmän. 10 runs efter första over var en sällsynt händelse för Ryan, men det blev alltför ofta på dagen när Wayne gav honom behandlingen.

Rabpreet Singh var lite snyggare för sina två första overs men Wayne och Pravin gjorde 9 per over. Pravin föll nästan i den 5:e over när en stor träff mot den långa gränsen missbedömdes av Luke som kom in för långt och inte kunde ta sig tillbaka. Pravin fick dock hål på samma over när en cover drive gick direkt till Reds Liddel och Pravin avgick för 21 och ställningen till 36 för 1 i den 5:e over. Vishal Pattkar tog vecket, medan Steve Christie (Crunch) tog sin vänstra arm runt spinn.

Detta sänkte löphastigheten eftersom det blev lite sväng i wicket. Wayne fortsatte att slå Ryan som avslutade med 5 overs, 45 för 1 och hans sämsta siffror för säsongen. Crunch skickade Vishal packning för 4 när han klappade med stubbarna i sin tredje over och BCC var 67 för 2 i den 10:e over. Andy Emery tog över efter Ryan och hade omedelbar framgång när den nyligen anlände Manish Argawal (inte känd för sin snabbhet), var suveränt utkörd av en direktträff från Habby Singh vid extra täckning för 2. 70 för 3 i den 11:e overen.

Wickets torkade upp för PCC när BCC bibehöll jämna 6 runs per over under de kommande 10 oversna från Crunch, Andy och Habby Singh. Wayne överlägsna Andy för några gränser men Crunch höll det tätt med 5 overs 20 för 1. Kapten Abijit hade tagit över från Manish och lade till singlar för att rotera striken till Wayne som slog riktigt bra och inte gav bort något. Trevor Moolman, som hade tagit på sig wicket keeping uppgifter från Wez, märkte Abijit vandrade ut ur hans veck och smart stumped honom för 16 av Habby's bowling. 128 för 4 på den 20:e över.

Habby och Rabpreet kastade de senaste fem oversna och det var Rapreet som hade störst framgång. Subrotu Gosh gick först när han tappade sin avstubb för 3 vid 131 för 5. Kanchan Shastri kom in för snabba 13 runs inklusive en sällsynt 6 från Rapreet, men kördes ut av ett superbt kast från Ryan vid långväga rakt till Rapreet kl. stubbarna och 148 för 6 i 23:e över. Nivedan Kumar slog Habby för 10 i den näst sista medan Rapreet tog bort honom utan att lägga till hans poäng, fångad av Reds och Wayne avslutade inningen på 80 not out. 166 för 7 var en försvarsbar total såväl som en jagbar. PCC:s inledande slagmän skulle behöva slå bra för att vinna den här matchen.

Wez och Ryan inledde jakten på PCC medan Nivedan och Kanchan gjorde sitt bästa för att sätta stopp för sina sken och tyvärr för PCC var det bowlarna som vann striden. Wez missbedömde bolllinjen från Nivedan och bollen hittade Abijits handskar för 4 i den första över. Ingen bra början. Luke tog vecket men kunde bara se när Ryan stötte en boll från Kanchan från hans höft till Sounder Krishnasarry som lurade på djup benhalka med en mycket bra dykfångst.

Borta för 4 och PCC kan ha problem vid 14 för 2 från 2 overs. Luke tog upp manteln och slog som en man som försökte rädda sitt lag med flera gränser i snabb följd, främst från Nivedan. Han hade lite tur när Manish tappade honom i den 6:e overen när han var på 39, men inte långt efter att Luke fick ett övertag och Nivedan fångade honom vid punkten efter Sounders andra over med 45. 63 för 3 i den 8:e overen. PCC:s körhastighet var bra men wickets behövde bevaras och till viss del uppnådde de detta, om än med viss hjälp från BCC när Tamim Chowdhary tappade Jainish Parikh. BCC ändrade hela tiden bowlingattacken och gjorde det svårt att göra upp mot en bowlare och löphastigheten avtog lite, men Trevor Moolman pressade många singlar.

Sounder slog till igen i den 10:e over när Jainish svängde och missade, vilket resulterade i en stumping av Abijit för 10 och 70 för 4. Simon Philbrook gjorde ett kort framträdande som inkluderade en 6:a men han blev också stumpad av Abijit från Manishs bowling. Drycker togs tidigt med nästan jämna poäng, men PCC kämpade med 5 förlorade wickets. Efter drinkar fortsatte wickets att sjunka och den erforderliga körhastigheten ökade från uppnåeliga 6.5 ​​till något ouppnåeligt.

En liten återupplivning ledd av Trevor slutade när Abijit bytte sina handskar mot ett ställe med spin-bowling och han skramlade Trevors stubbar för 18. Rabpreet som hade gjort det bra med Trevor, med snabb löpning och några gränser utanför Sounder följde efter kort efter.

Pravin fångade honom på mid-wicket utanför Manish för en kreditvärdig 19. 118 för 7 i den 21:a över och den krävda run raten var 12. Varken Crunch eller Habby stannade länge när Walter Persaud gick in i bowlingattacken och Abijit bowlade Crunch. Andy Emery, orättvist degraderad i ordningen, gav Charlie motstånd genom att slå Walter för 6 i en quickfire 17, men fångades av Abijit som tog sin sjätte wicket för dagen – 6 från bowling, 2 stumpings och 2 catcher. Reds var inte ute för 2 och PCC var alla ute för 4, slagen med 151 runs av det bättre laget på dagen.

PCC behövde bara ytterligare 20 runs från startarna för att hålla sig före matchen, men så blev det inte. Wayne tilldelades MotM för sina fantastiska 80 not out och BCC tog hem Div A Cup för 2022/23. Bra jobbat BCC.

PCC vill tacka sina sponsorer, Outback Bar, Magic Bar, Ayen Bar och Pattaya Sports Group för deras stöd och hjälp. Om det finns några personer i alla åldrar och förmågor där ute i Pattaya-området som skulle vilja engagera sig i cricket, besök vår hemsida, vår facebooksida, Outback Bar (PCC:s hemmabas) eller kontakta Simon Philbrook på pattayacc.chairman@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.