Regn översvämmar Pattaya efter att Thailand officiellt går in i den våta säsongen

Pattaya —

Gårdagens skyfall översvämmade flera platser i Pattaya efter att Thailand officiellt övergick till regnperioden den 22 maj.

Pattaya News-teamet rapporterade att nattens (23 maj 2023) regn som varade i ungefär en timme och åtföljdes av starka vindar hade lämnat de vanliga översvämningsbenägna områdena som Sukhumvit Road, South Pattaya, Pattaya Beach Road, Third Road nära Paniat Chang-korsningen, Moom Aroi-korsningen och vägen längs järnvägen översvämmades.

Det kraftiga regnet sågs vid 9-tiden. Översvämningsnivån i vissa områden nådde över 30 cm till 30 meter i höjd, rapporterade Pattaya News-teamet. Men både stormen och översvämningen försvann snabbt tack vare de nya större avloppen som verkade fungera för att få bort vattnet mycket snabbare än tidigare år.

Regnregnet kom efter att Thailand officiellt gick in i regnperioden måndagen den 22 maj. Landets våta säsong förväntas sluta i mitten av oktober. Men i den södra delen av Thailand, särskilt i de sydöstra kustområdena, kommer regnet att fortsätta till mitten av januari nästa år, 2024, enligt Meteorologiska avdelningen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.