Pattaya-polisen säger nej till tiggare med lejonklädda

Pattaya, Thailand-

Pattaya City Municipality officerare, även kallade Tessagit, gjorde tummen ner till så kallade lejonartister som de säger faktiskt är tiggare som irriterar kunder och företagare.

En oidentifierad man avlägsnades från populära Soi 6 i kväll i norra Pattaya efter flera klagomål från barägare om att mannen, som var klädd i en sorts lejonliknande kostym och utrustad med en gigantisk trumma, gick in på barer utan tillstånd och gjorde massor av buller och irriterande kunder samtidigt som de ber om pengar.

TPN-media noterar att det finns vissa tider på året, som det kinesiska nyåret, då stora drakartister samlar in donationer till välgörenhet över hela staden. Men enligt Pattaya-polisen hade detta inget att göra med någon välgörenhetsorganisation eller någon organisation och mannen höll sig inte till gatuuppträdanden utan gick in med våld på lokaler utan tillstånd och krävde pengar från barkunder för sitt "framträdande".

Pattayas kommuntjänstemän lovade att fortsätta att stoppa oönskade "gäster" från att komma in på barer och störa betalande kunder. Fotokredit Pattaya Tessagit.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/