Thailändska royalister samlas på USA:s ambassad, vädjande till USA att sluta ingripa med thailändsk politik

FOTO: Kapook

Nationellt —

En grupp thailändska rojalister samlades framför USA:s ambassad igår, den 24 maj, och uppmanade USA att sluta blanda sig i thailändsk politik och att undergräva landets monarkinstitution, enligt dem.

Protesten följde på rapporter från thailändska konservativa nyhetsmedier, som ständigt hävdade att USA:s Central Intelligence Agency (CIA) hade ingripit i det thailändska valet den 14 maj för att säkerställa installationen av Move Forward Party-partiet som vann valet-i regeringen.

Som bevis på påstådd inblandning tog demonstranterna upp USA:s ambassadör Robert Godecs "uppmaning" till den thailändska regeringen att omedelbart offentliggöra valresultatet, vilket han skrev dagen efter valet.

USA:s ambassadör skrev: "Igår deltog tiotals miljoner människor i omröstningen över hela kungariket Thailand – som valobservatörer, opinionsundersökningsarbetare, medlemmar av media, kandidater och, viktigast av allt, väljare. Som en långvarig vän och allierad till Thailand, ser USA fram emot de slutliga resultaten."

Som svar på petitionen träffade Godec demonstranterna personligen för att acceptera deras klagomål i går. Han skrev sedan på Twitter, "Jag tackade dem (demonstranterna) för att de kom och upprepade att USA respekterar institutionen för den thailändska monarkin och den stora aktning som thailändare har den kungliga familjen."

Han fortsatte: "Jag betonade att USA inte hade ett föredraget resultat i valet och inte stöder ett parti eller en kandidat. Vi ser fram emot att arbeta med regeringen som kommer ur Thailands demokratiska process. Det thailändska folket borde ensamt välja vem som styr dem.”


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.