Pattaya Transperson ficktjuvar ryskt par och arresteras

Pattaya —

En transperson i Pattaya greps av polisen i natt för att ha påstått ficktjuvar i kontanter och två guldhalsband från ett ryskt par för flera dagar sedan.

Den misstänkte fördes till Pattayas polisstation misstänkt för ficktjuvar av 2,500 51 baht i kontanter och två guldhalsband från ett ryskt par, herr Nikolay Smirnova, 51, och fru Elena Smirnova, också XNUMX.

Paret berättade för polisen att de blev kontaktade av den misstänkte som gav dem en välkommen kram och tog selfies med dem klockan 10:30 den 23 maj på Jomtien Beach, Pattaya. Paret insåg att deras smycken och pengar hade stulits först efter att den misstänkte gick därifrån.

Kan vara en bild av 1 person, leende, glasögon och nyhetsredaktion

På polisstationen, Pol. Överste Thanapong Phothi, chef för Pattayas polisstation, identifierade den påstådda tjuven som Watcharapong Ponpun, en 27-årig transperson från Buriram-provinsen, nordöstra Thailand.

Överintendenten sa till The Pattaya News att han omedelbart hade inlett en sökning efter den skyldiges vistelseort, med hjälp av CCTV-bilder och ögonvittnesskildringar efter att ha mottagit stöldrapporten den 23 maj. Så småningom upptäckte han att den misstänkte hade hyrt en taxi för att fly till Bangkok efter att ha sålt ett av de stulna guldhalsbanden för en vinst i en icke namngiven guldbutik i Pattaya.

Emellertid, Pol. Överste Thanapong sa att den skyldige till slut fick slut på pengar och kontaktade samma guldbutik igen för att sälja en annan stulen kedja.

Efter att ha mottagit denna information, Pol. Överste Thanapong satte in ett team för att övervaka situationen och väntade tålmodigt tills gärningsmannen anlände i en taxi från Bangkok till guldaffären. När myndigheterna såg Watcharapong ta fram guldhalsbandet för att sälja till köparen, flyttade de snabbt in och grep dem.

Inledningsvis erkände den transsexuella misstänkte att han hade stuckit herr Nikolay och fru Elena på Jomtien Beach. De hävdade att det var första gången de gjorde brottet och sa att de spenderade pengarna på onlinespel, låtit sina vänner låna lite och dagliga utgifter.

Watcharapong sitter i polisens förvar i väntan på att bli åtalad.

Det är inte första gången som utlänningar har fallit offer för ficktjuvar i Pattaya, konstaterar The Pattaya News.

I maj 13th, två indiska män blev ficktjuvar av en misstänkt transperson som öppet slet av en guldkedja från halsen på dem. Polisen har också föreslagit flera gånger att turister lämnar smycken och värdesaker hemma och ska vara försiktiga med misstänkt beröring och kramar av främlingar.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.