Läsare Talkback-resultat: Känner du att Pattaya är säkert?

Följande är vårt vanliga inslag där vi ställer en fråga till vårt community och ungefär en vecka senare lyfter fram olika svar och åsikter på den frågan.

Den här månaden frågade vi våra läsare följande:

 Känner du att Pattaya är säkert?

Du kan läsa originalartikeln genom att klicka eller knacka här. Vi valde ut flera olika åsikter och svar här. Vi noterar att detta är läsarnas åsikter och tankar och kanske inte nödvändigtvis återspeglar The Pattaya News Company Limiteds.

Låt oss se vad du hade att säga:

Peter M-När man tar med i beräkningen att "polisen" och "den lokala regeringen" mestadels är korrupta tillsammans med ett stort antal "sex"arbetare och kriminella från hela Thailand, Kambodja, Myanmar, Laos, etc etc som kommer till Pattaya såklart det skulle vara ett gudomligt mirakel om "Pattaya" var det minsta säkert! -=-=-=-=-=- Christer B-Angående luftföroreningar NEJ !! Angående trafik NEJ !! Går ensam på vissa ställen NEJ!!! -=-=-=-=-==– Alan S-Det är säkert fram till midnatt, efter midnatt är det då majoriteten av brotten och olyckorna inträffar. Ladyboys bidrar också till brottet. -=-=-=-=-=- John S-Var som helst är säkert om du använder ditt sunda förnuft. -=-=-=-=-=– Claes S-
Jag är från Sverige, och jag känner mig väldigt trygg här i Pattaya/Jomtien. Jag bor i Jomtien med min thailändska flickvän. Vi lever ett avslappnat liv här. Vi går ut och äter eller träffar några vänner på barer ibland, mest i Jomtien, då vi känner många barägare och andra människor här. Men vi brukar också åka till Tree Town eller LK Metro då och då.
Jag är inte en stor kille eller en fighter, så jag hamnar aldrig i en dispyt med någon. Jag dricker aldrig "för mycket", hur mycket det är nu. Jag använder aldrig droger. Trafiken är galen här, så du kan aldrig vara säker på att bilar eller motorcyklar stannar när det är rött ljus för dem. Många är totalt respektlösa.
Så för mig och min gf, jag har en rädsla för att bli attackerad eller att hamna i slagsmål eller något liknande. Jag kör bil och motorcykel, och jag känner mig ganska säker med det. Följ reglerna, och du är bra. Eftersom jag lever en ganska hälsosam livsstil känner jag mig trygg med det också. Jag känner mig mer "rädd" när jag är i min lilla hemstad i Sverige. Det finns alldeles för många Mellanöstern- och Nordafrikaner där nu, och droganvändningen har exploderat tack vare dem. Vår polis är tandlös, och vår regering är lika värdelös.
Så för mig är Pattaya en säker plats, håll dig borta från problem, bli inte förbannad full, kränka ingen, särskilt thailändare, och håll dig borta från droger.
-=-=-=-=-=-=–
Sune S-Hej.
Pattaya känns väldigt tryggt och folk här är artiga och omtänksamma. Vid flera tillfällen har jag sett människor, särskilt thailändare, hjälpa andra i nöd. Mest på grund av berusning, men också trafikolyckor och olika psykiska sammanbrott. Jag känner mig mycket säkrare här när som helst på dygnet än vid fullt dagsljus i mitt hemland Norge.
-=-=–==-=-=-=-
Alan F-Pattaya är den farligaste platsen jag någonsin har haft oturen att bo i eller besöka. Under 24 timmar om dygnet tar fotgängare livet i sina händer när de går på gatorna på grund av den totala bristen på trottoarer eller trasiga och oframkomliga trottoarer och den maniska farliga körningen av motorcyklister och bilförare har ingen hänsyn till fotgängarnas säkerhet. Detta livshotande tillstånd förvärras av den skamliga bristen på handling från både den lata inkompetenta polisstyrkan och Stadshuset. I stadshusets fall verkar de vara mer intresserade av att spendera miljoner av skattebetalarnas pengar på att finansiera fåfänga projekt som musikkonserter som lokalbefolkningen inte vill ha snarare än att göra sitt jobb för att ta itu med infrastrukturens bedrövliga tillstånd. -=-=-=-=-=-=-= Paul K-Yes Pattaya har blivit totalt brottsfylld och gått ner på marknaden. Det är också fysiskt smutsigt. Havsvattnet är ett "osäkert" avlopp. Mängden plast plus annat skräp på kusten är en skam.. Är borgmästaren i Pattaya för viktig eller lider av dålig syn för dessa "gråliga" problem... Dessutom, vad är förfascinationen med alltför hög musik utanför platser som Central Festival? Det är bara ett "bullerbull" och titta på åldersdemografin som den ska vara tilltalande för... Patetiskt jag skulle kunna lägga till mer. -=–=-=-=-= Don-
Hej, jag har bott i Pattaya i 12 år och har aldrig känt mig osäker i den här staden.
Jag kanske inte är som den genomsnittliga "Expat" här i Pattaya, eftersom jag inte går ut på natten, jag går inte på barer
och jag har inga fiender, vilket betyder att jag är väldigt samarbetsvillig med det lokala thailändska folket och samhället
och jag försöker respektera deras sätt att leva och beteende. Jag är ett stort fan av Pattaya och tror starkt,
det är en av de bästa platserna på denna planet att tillbringa livet som en pensionerad person. Jag har haft mycket tur hittills,
-=-=-=-=-=-=-
Daryl R-Pattaya är mycket, mycket säkrare än Chicago där jag kommer ifrån.
-=-=-=-=–==-=
CB-Det är väldigt säkert. Sunt förnuft gäller dock ... bli inte för full, släng inte värdesaker eller kontanter, bråka inte om småsaker eller mycket små summor som några baht.
—-=-=-=-=-=-=

Vill du uttrycka din åsikt? Skicka ett meddelande till oss editor@thepattayanews.com. Vi kommer snart att ha en helt ny TalkBack, håll utkik!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/