Move Forward Party To Push For Equal Marriage Act i Thailand

Move Forward Party (MFP) ledare Pita Limjaroenrat har lovat att förespråka för antagandet av en lag om lika äktenskap i Thailand innan landet står värd för det prestigefyllda WorldPride-evenemanget 2028, som en del av ansträngningarna att kämpa för HBTQ-rättigheter och främja inkludering.

Pita gjorde tillkännagivandet under en reklamkampanj som hölls på Bangkok Art and Culture Center, där han syftade till att skapa medvetenhet om Bangkok Pride 2023, planerad till den 4 juni.

MFP-ledaren lyfte fram betydelsen av det kommande evenemanget och betonade att det inte skulle begränsas till en enda dag, utan innehålla en rad relaterade aktiviteter som syftar till att främja allmänhetens förståelse och acceptans av jämställdhet mellan kön och religiösa aspekter. Han betonade vidare sitt partis engagemang för att samarbeta med Bangkok Metropolitan Administration (BMA) för att vara värd för WorldPride 2028, och bekräftade på nytt Thailands engagemang för att omfamna mångfald.

Lagförslaget om lika äktenskap är bland de 45 förslag som integrerats i samförståndsavtalet (MoU) som nyligen undertecknats av de åtta koalitionspartierna. Denna överenskommelse förbinder MFP-regeringen, som ännu inte har bildats, att prioritera passerandet av dessa lagförslag genom parlamentet.

Genom att lova att driva på för en jämställd äktenskapslag, syftar MFP till att säkerställa att samkönade par har det juridiska erkännandet och de rättigheter som heterosexuella par åtnjuter. Sådan lagstiftning skulle utgöra en betydande milstolpe för att främja HBTQ-rättigheter i Thailand, och främja en miljö av inkludering och acceptans för alla medborgare.

Det föregående är ett pressmeddelande från National Thai News Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/