Myndigheterna i Pattaya river byggnader som befunnits skyldiga till intrång i allmänna utrymmen

Pattaya —

Pattaya City-tjänstemän började riva byggnader i bostadskomplexet Sukhawadee som befunnits skyldigt till intrång på allmän mark efter år av stridigheter i domstol.

Förvaltningsdomstolen beslutade nyligen att häva en tillfällig skyddsorder för de tre byggnaderna som ligger i det berömda bostadskomplexet och turistattraktionen Sukhawadee som ägs av Health Foods International (Thailand).

Efter att staden Pattayas kommun anklagat företagets tre byggnader för att göra intrång på allmän mark, överklagade företaget en skyddsorder, som sedan beviljades. Men efter år av bråk i domstol vann Pattaya City till slut, vilket resulterade i en beordrad rivning av byggnaderna.

Igår, den 30 maj, reste Suriya Kaewkiew, chefen för byggnadskontrollavdelningen i Pattaya City, tillsammans med ett team av stadsingenjörer och byggnadsarbetare utrustade med tunga maskiner såsom grävmaskiner och lastbilar, till Sukhawadee-komplexet för att utföra rivning.

Mr Suriya gav en intervju till The Pattaya News där han sa att han hade grävskopor som rensade plattor på scengolvet och alla föremål placerade på scenen. Han kopplade också bort vatten- och elförsörjningen som användes på scenen.

Rivningsprocessen övervakades noga av advokater från ägaren av fastigheten, enligt Mr. Suriya.

Chris Chidsuriya, chef för byggnadskontrollavdelningen vid Pattaya City Engineering Office, uppgav att det hade förekommit en långvarig juridisk tvist mellan Pattaya City och Sukhawadee-komplexet angående dessa tre problematiska byggnader.

Han förklarade att denna tomt är allmän egendom, så Pattaya City hade beordrat att byggnadsbruket skulle avbrytas och utfärdade en rivningsorder. Sukhawadee-komplexet hade dock inte vidtagit några åtgärder inom den givna tidsramen, därför var det dags för Pattaya City att gå in och vidta åtgärder; I annat fall kan tjänstemännen anses bryta mot, enligt artikel 157, för att ha försummat sina plikter.

Angående rivningsprocessen sa Mr. Chris att den skulle genomföras på ett sätt som hindrade ägaren från att dra nytta av byggnaderna.

Rivningen beräknades ta cirka 3-7 dagar. Efteråt skulle staden anlita en entreprenör för att fortsätta med rivningen, med tanke på att byggnaderna var för stora och utanför Pattaya Citys kapacitet att hantera självständigt. Utgifterna för rivningen skulle faktureras Sukhawadee-komplexet, sa Mr. Chris.

I 2020, en stor brand ödelade Sukhawadee-komplexet på dess stora öppningsdag. Sex personer lyckades ta sig ur branden utan skador, men byggnaderna fick stora skador.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.