Efterlyst kinesisk man greps i Pattaya, anklagad för grovt callcenterbedrägeri

Banglamung –

En efterlyst kines greps i Pattaya-området efter att han påstås ha varit inblandad i ett callcenternätverk med hundratals miljoner bahts penningtvätt.

Immigrationsbiträdande befälhavare generalmajor Pantana Nuchanart berättade för pressen på onsdagen (31 maj)st) att de har gripit en man som endast identifierats som MR. XU, 40, en kinesisk medborgare som är en efterlyst misstänkt i sitt land.

Xu reste in i Thailand i februari 2020 via ett turistvisum tillsammans med ett kinesiskt pass. Han gömde sig på en lyxig bostadsrätt i Nongprue. Han greps slutligen vid en väg nära bostadsrätten efter tips från uppgiftslämnare.

Xu ska ha varit inblandad i ett callcenternätverk baserat i Kambodja. De påstås ha lurat människor att köpa digitala pengar eller kontakta kineser som bodde i Kina för att köpa guld eller fastigheter. Xu påstås ha tvättat pengar från bluffen till ett belopp av hundratals miljoner baht.

Xu släppte inte omedelbart ett uttalande och skulle utvisas till Kina för att möta sina anklagelser.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.