Loan Shark Gang i Pattaya hotar reporter

Pattaya —

En reporter i Pattaya lämnade in ett klagomål till polisen och påstod att han blev hotad av ett lånehajargäng efter att han varnat dem för att inte skräpa ut flygblad framför hans bostad.

En videoversion av den här historien kan hittas genom att trycka eller klicka här.

Buronsak Bunnodyom, en 46-årig thailändsk lokal nyhetsreporter i Pattaya, som tidigare har tillhandahållit frilansnyheter till The Pattaya News, rapporterade händelsen till Pattaya-polisen igår, den 30 maj, och uppgav att han blev hotad av medlemmar av en lånehaj. gäng inom Soi 9 i centrala Pattaya, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen.

Han sa att händelsen inträffade på morgonen den 29 maj. Medan han parkerade sitt fordon framför sin bostad, märkte han två unga män på en svart Honda Wave-motorcykel som gick in i gränden och började slänga flygblad framför varje hus de passerade i gränden.

Medan de närmade sig Mr. Buronsaks hus, sa reportern att han skrek till dem att han inte ville att de skulle skräpa ner flygbladen framför hans hus. De två männen skrek sedan tillbaka på Mr. Buronsak med ett vulgärt språk och vände av honom innan de parkerade sin motorcykel och marscherade mot honom.

Buronsak var orolig för sin säkerhet och tog tag i sin mobiltelefon för att spela in de två lånehajarmännen som förolämpade och hotade honom att sköta sig själv.

De två tog också upp en stor sten och hotade att skada Buronsak, vilket fick honom att sluta spela in och dra sig tillbaka från platsen. Under tiden monterade lånehajarna på sitt fordon och fortsatte dela ut flygblad till synes utan rädsla för brottsbekämpande myndigheter och lagen, sa reportern.

Mr. Buronsak uppgav att deras beteende var mycket skadligt för turistnäringen i Pattaya. Han uppmanade polisen att vidta allvarliga åtgärder mot dem.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.