Sydkoreansk man greps i Sattahip för att ha varit inblandad i illegala narkotikanätverk

Sattahip –

En efterlyst sydkoreansk misstänkt greps i Sattahip för att ha varit inblandad i stora illegala droger.

Immigrationsbiträdande befälhavare generalmajor Pantana Nuchanart berättade för pressen på onsdagen (31 maj)st) att en man endast identifierats som MR. KIM, 26, en sydkoreansk medborgare, var en efterlyst misstänkt i sitt eget land.

Han påstås ha varit inblandad i stora illegala drognätverk från juni 2022 till mars i år 2023, kopplat till Seoul, Sydkorea, särskilt i kända nöjesställen i Gangnam och Itaewon. Totalt greps 70 misstänkta tidigare för att de påstås vara en del av detta nätverk och inblandade i illegala droger och beslagtagna kontanter till ett värde av mer än 19.15 miljoner won eller cirka 17 miljoner thailändska baht.

Ett rött meddelande från Interpol hade utfärdats för Kim som hade tagit sig in i Thailand via ett turistvisum i juli förra året 2022.

Mr. Kim arresterades nyligen på ett bostadsområde i Na Jomtien, Sattahip. Polisen fann att Kim även påstås ha transporterat droger från Thailand till Sydkorea.

Han är fortfarande häktad vid presstillfället och har inte lämnat något uttalande till pressen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.