Det thailändska fotbollsförbundet fick böter på 2.4 miljoner baht efter att fotbollsfans satte igång bloss på Beach Soccer Cup i Pattaya

Pattaya-

Thailands fotbollsförbund (FA) kommer att dömas till böter på 2.4 miljoner baht efter att fotbollsfans har satt igång bloss vid en strandfotbollsturnering i Pattaya.

Asia Football Confederation (AFC) har beordrat böterna till Thailands fotbollsförbund (FA) på 70,000 2.4 amerikanska dollar vilket är XNUMX miljoner baht. En grupp fotbollsfans bröt mot reglerna genom att sätta igång fyrverkerier och bloss under strandfotbollsmatcher i mars i år som anordnades av Thailand på Pattaya Beach. Listan över brott finns nedan:

  • Första gången i matchen mellan Thailand och Saudiarabien den 16 marsth böter på 15,000 XNUMX dollar.
  • Andra gången i matchen mellan Thailand och Afghanistan den 18 marsth böter på 15,000 XNUMX dollar.
  • Tredje gången i matchen mellan Thailand och Bahrain den 20 marsth böter på 25,000 XNUMX dollar
  • Fjärde gången i matchen mellan Thailand och United Arab Immigrates den 22 marsnd böter på 15,000 XNUMX dollar.

Herr Adisak Benjasiriwan, FA:s president och strandfotbollspresidenten, sa till pressen, "Fotbollsfans borde vara mer bekymrade över att följa reglerna. Varje gång vi bryter mot regler är inte bra för Thailand. Vi har tagit allvarlig oro över dessa kränkningar. Vi kanske inte tillåts vara värd för några spel som detta i framtiden på grund av det offensiva beteendet från vissa fans. Fotbollsfans borde förstå och inse hur mycket skada de har orsakat den potentiella framtiden.”

Du kanske gillar dessa:

AFC Beach Soccer Asian Cup kommer att äga rum på Jomtien Beach från 16 till 29 mars, med 16 lag från olika länder som tävlar om tre VM-platser.

Den första dagen av AFC Beach Soccer Asian Cup 2023 startade ikväll från Jomtien Beach nära Soi 12 och såg ett antal matcher där de mest efterlängtade var Thailand VS. Saudiarabien.

En bråkig publik hejade på Thailand i går kväll, den 18 mars 2023, när Thailand slog Afghanistan i en spännande närkamp med 5-4.

Thailand, inför en passionerad hemmapublik, slog Bahrain i AFC Beach Soccer Asian Cup, ikväll, den 20 mars 2023, med 2-0 på Jomtien Beach nära Soi 12.

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.