Thailändska regeringen förlänger anställningskontrakt för migrerande arbetstagare

Regeringen har beviljat godkännande för en förlängning av anställningskontrakt som kommer att tillåta mer än 200,000 XNUMX migrantarbetare att behålla sina jobb, vilket minskar oron över brist på inhemsk arbetskraft.

Beslutet tar upp ledningsfrågor relaterade till utländska arbetstagare och lättar på det ekonomiska trycket på arbetsgivare och anställda. Branscher som kräver intensiv arbetskraft eller innebär farliga och svåra uppgifter förväntas dra nytta av förlängningen.

Thailändska handelskammarens vice ordförande Poj Aramwattananont lyfte fram betydelsen av humankapitalutveckling för landets post-pandemiska ekonomiska återhämtning. Han påpekade att Thailand står inför strukturella problem med allvarliga brister i både kvantitet och kvalitet på arbetskraft, särskilt inom sektorer som turism, tjänster, konstruktion, fastigheter, livsmedelsförädling och småföretag.

Den godkända förlängningen tillåter migrerande arbetstagare som anlände under arbetsrelaterade samförståndsavtal som undertecknats av regeringar att fortsätta arbeta i Thailand till juli 2023. Kontraktsförlängningen är dock endast giltig under den nuvarande regeringens vaktmästarkapacitet och kommer att bli föremål för översyn när en ny administration bildas.

Regeringen avslog inledningsvis begäran om förlängning på grund av oro för att belasta den nya regeringen med ansvaret att besluta i ärendet. Regeringen omprövade dock sitt beslut på grund av den kvardröjande osäkerheten kring bildandet av en ny regering, vilket kunde ha resulterat i ett betydande arbetsvakuum.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/