Ett viktigt meddelande för våra kanadensiska läsare om Facebook

Thailand/Kanada-

Följande är ett uttalande släppt denna månad av Meta/Facebook angående förändringar de gör på sin plattform när det gäller nyheter på sin plattform för kanadensiska användare.

Ändringen beror på en kontroversiell lag som Meta motsätter sig och som ett resultat har beslutat att börja testa att i huvudsak blockera åtkomst för att läsa eller dela nyhetskanaler i Kanada. Detta påverkar alla nyheter, inte bara kanadensiska licensierade nyheter.

TPN media, vårt moderbolag, har informerats av Meta att vi är en del av testet ... vilket innebär att våra nyhetssidor och innehåll på Facebook kommer att bli otillgängligt för vissa kanadensiska användare eftersom Facebook testar lösningar för att potentiellt blockera nyhetsinnehåll helt om detta lagförslag antas .

Lagen har ännu inte antagits men Meta har varnat för att om den gör det kommer detta test av blockering av nyhetsinnehåll att bli permanent för personer som bor i Kanada. Detta skulle sluta tillgängligt för alla nyheter på Facebook för kanadensiska användare, om det gick igenom, enligt Facebook. Vi vill påminna våra kanadensiska läsare att även om lagen antas påverkar den bara Facebook och Instagram och kommer inte att påverka vår webbplats, Twitter, Post.com, Flipboard, TikTok eller andra sätt vi delar nyheter.

Vi inbjuder våra Facebook-läsare att se till att de följer oss på vår webbplats eller alternativa sociala medieplattformar eller registrera dig för vårt dagliga nyhetsbrev om denna lag antas och Facebook fortsätter med sin plan att blockera nyhetsinnehåll för kanadensare.

För hela uttalandet från Meta vänligen tryck eller klicka här.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/