Thailändska arbetsministeriet ska fokusera på att utveckla fler kvalificerade arbetare inom turistsektorn

Department of Skills Development (DSD) vid arbetsministeriet har undertecknat ett samförståndsavtal med sex organisationer som syftar till att utveckla 4,900 XNUMX kvalificerade arbetare inom turism- och tjänstesektorerna.

Partnerskapet inkluderar Department of Tourism, Tourism Council of Thailand, Beverage Association, International Festivals and Events Association och bartenderföreningen i östra Thailand.

DSD:s generaldirektör Bubpha Rueangsud sa att kvalificerade arbetare fortfarande är mycket efterfrågade inom turism- och tjänstesektorerna. Det rekommenderas därför starkt att alla relevanta intressenter deltar i att fostra och utveckla begåvade individer för att möta kraven från den expanderande sektorn.

Dessutom initierade alliansen olika kompetensutvecklingsprogram för matförberedare, baristor, bartenders, personal för mat- och dryckestjänster och massörer. Ett av programmen erbjuder även engelskakurser.

Avdelningen har under tiden främjat företag som skickar sina anställda för att ta National Skill Standard Test. Arbetare som klarar provet kommer att få ett certifikat som kan åberopas som skäl för att höja lönerna i enlighet med thailändska arbetsnormer.

Enligt generaldirektör Bubpha förväntas cirka 4,900 3,300 arbetare gå med i programmet i år, och avdelningen har redan lyckats ge utbildning till över XNUMX XNUMX arbetare.

För ytterligare information uppmanas allmänheten att kontakta DSD:s hotline på 1506, anknytning 4.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/