Buddhistisk nunna som påstås vara inblandad i investeringsbedrägeri arresterad i Nakhon Ratchasima

Nakhon Ratchasima -

En buddhistisk nunna, som var en före detta styrelseledamot i företaget som påstås vara inblandad i en investeringsbedrägeri värd 1.3 miljarder baht, greps i Nakhon Ratchasima-provinsen, nordöstra Thailand den 3 juni.

Över 3,531 XNUMX thailändare lämnade in klagomål till polisen och påstod att de blivit lurade av företaget Concept Series Limited, vilket lockade dem att investera i att hyra molnlagringsutrymme.

Företaget erbjöd avkastning till investerare till högre priser än traditionella finansinstitut. Som ett resultat investerade offren cirka 1.3 miljarder baht i verksamheten och insåg att de hade fallit offer för ett pyramidspel först efter att företaget misslyckats med att uppfylla sin utlovade avkastning.

Som svar på offrens klagomål gömde sig företagets styrelseledamöter och undvek arrestering från den 3 maj 2022 tills den 3 juni när polisen äntligen kunde arrestera den huvudmisstänkte som var en före detta företagsstyrelseledamot, Mrs. Pattana Duangchana.

Den misstänkte 69-åringen greps på ett meditationscenter i Nakhon Ratchasima-provinsen, nordöstra Thailand. Hon var en buddhistisk nunna.

Mrs. Pattana anklagades för att ha konspirerat med andra för att lura människor, konspirerat för att få lån genom bedrägliga medel från människor och konspirerat för att införa förvrängda eller förfalskade datordata i datorsystemet.

Under det första förhöret förnekade Mrs. Pattana alla anklagelser och hävdade att hon ursprungligen var gymnasielärare. Efter pensioneringen lät hon sin son använda hennes namn som styrelseledamot i det aktuella bolaget, utan att ha någon kännedom om bolagets verksamhet eller någon annan inblandning. Hon blev sedan en buddhistisk nunna efter sin pensionering.

Den misstänkta mannen genomgår en rättslig process där polisen granskar hennes påståenden.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.