Förtroendet för den östra ekonomiska korridorregionen ökar, säger thailändska myndigheter

Regeringens ansträngningar för att utveckla infrastruktur till stöd för den östra ekonomiska korridoren (EEC) har gjort det möjligt för det framtida ekonomiska förtroendeindexet för EEC-området att nå imponerande 87.1 poäng.

Thai Regional Economic Sentiment Index (RSI) för maj månad visade förbättringar i förtroende för alla regioner i Thailand. För EEG-området steg det ekonomiska sentimentindexet till 87.1 poäng.

Sentimentindexet låg på 86.5 för jordbrukssektorn, 88.9 för industrisektorn och 90.1 för tjänstesektorn. För sysselsättnings- och investeringsutsikter låg sentimentindexen på 83.0 respektive 87.3 poäng.

RSI produceras av finanspolitiska kontoret (FPO0 vid finansministeriet, och återspeglar framåtriktat förtroende för ekonomin för de kommande 6 månaderna.

Enligt FPO berodde förbättringen av sentimentet på regeringens snabba utveckling av EEC-området som en investeringshotspot och ett vårdcentrum för 12 av Thailands målindustrier.

EEC har lockat utländska investerare och yrkesverksamma samtidigt som det skapat jobb och spridit inkomster i samhällen i området och närliggande platser. Jakten på EEC förväntas på ett hållbart sätt gynna den thailändska ekonomin.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/