Thai PM-Hopeful lovar äktenskapsjämlikhet vid Bangkok Pride Event

FOTO: Thairath

Nationellt —

Thailands PM-hoppfulla och ledare för Move Forward Party (MFP) Pita Limjaroenrat lovade vid ett Pride-evenemang i Bangkok att han skulle ge mandat att parlamentet röstade för lagförslaget om jämställdhet i äktenskap för HBTQ+-personer inom 100 dagar efter att han tillträdde.

Herr Pita talade vid gårdagens evenemang om att evenemanget visade världen de olika formerna av kärlek i det thailändska samhället och betonade att firandet inte bara handlade om parader eller symboler, utan om att omfamna och fira kärlek i alla dess former.

Han hoppades också att Bangkok år 2028 skulle ha möjlighet att stå värd för World Pride-evenemanget, vilket skulle resultera i betydande ekonomiska fördelar och positiva resultat för landet.

När det gäller MFP:s lagförslag om äktenskapsjämlikhet sa den hoppfulle premiärministern att han skulle driva på för dess mandat i parlamentet. Lagförslaget kommer att antas inom 100 dagar efter att Pita tillträtt för att låta människor vara sitt sanna jag och radera vissa samhälleliga förväntningar baserade på kön.

Pita sa att vissa individer som strävar efter att bli lärare för närvarande inte kan följa den vägen på grund av sin könsidentitet. På samma sätt kan vissa människor inte planera sina skatter eller köpa försäkringar för sina nära och kära på grund av sin könsidentitet.

Antagandet av lagförslaget om äktenskapsjämlikhet kommer att lösa dessa frågor, sa Pita.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.