Thailands Move Forward Party fortsätter att driva på att höja minimilönen

Den nominerade finansministern för Move Forward Party (MFP) har sagt att partiet är engagerat i att öka välfärdsutgifterna och minimilönerna, samtidigt som det främjar tillväxt genom att öppna upp ekonomin för konkurrens och minska korruptionen.

Den thailändska ekonomin växte med 2.6 % förra året då den gjorde en ojämn återhämtning från den globala pandemin.

MFP, som driver på för att leda en koalition efter att ha vunnit flest platser i ett riksdagsval den 14 maj, har förvirrat vissa företag med sin plan att höja minimilönen med 27–37 %.

Sirikanya Tansakul, chef för MFP:s ekonomiska team och partiets val till finansminister, sa att prioriteringen skulle vara att hjälpa hushåll som är skuldsatta. Hon noterade att partiet skulle hjälpa till med elräkningar och ge incitament till småföretag

Hon sa också "Hushållens inkomst bör växa med 5% per år", och tillade att "Det kommer att bli en spridningseffekt från en starkare gräsrotsekonomi."

Thailand har en av de högsta hushållens skulder i förhållande till bruttonationalprodukten (BNP) i Asien med en av tre av landets 66 miljoner människor instängda i skulder.

Den tidigare forskaren om offentlig politik sa att en MFP-regering skulle höja minimilönen omedelbart, även om den skulle ta hänsyn till den privata sektorns oro och utarbeta stöd till företag.

Vissa ekonomer har välkomnat utsikterna till reformer under en regering ledd av ett parti som är fast beslutet att frigöra marknader och främja effektivitet, medan andra har sagt att en sådan politik bör införas gradvis.

För att kompensera för högre utgifter för välfärd sa Sirikanya att MFP skulle se till att effektivisera beskattningen, införa några nya skatter och skära ner på korruptionen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/