Bhumjaithai-ledaren Anutin förnekar hemligt avtal om att bilda regering för att tävla med Move Forward

Nationellt —

Ledaren för Bhumjaithai-partiet Anutin Charnvirakul förnekade rapporter om att hans parti i hemlighet planerade att bilda en koalitionsregering i konkurrens med Move Forward Party.

I sin första fullständiga intervju efter Thailands allmänna val den 14 maj, sa Anutin, som också är den nuvarande tillfälliga folkhälsoministern, till reportrar idag, den 6 juni, att han inte har pratat med någon angående bildandet av en koalitionsregering.

Det fanns rapporter om att Anutins parti Bhumjaithai, som har 71 MP-platser och var tredje plats i det senaste valet, skulle gå samman med Pheu Thai Party för att bilda en regering om Move Forward Party, som för närvarande står inför många politiska hinder, misslyckades med att göra det.

En bild på Anutin och en av Pheu Thais premiärministerkandidater Srettha Thavisin pratade med varandra vid den tidigare fotbollsmatchen i Leicester City i England underblåste ryktet om ett hemligt avtal om regeringsbildning. Anutin tonade dock ner spekulationerna och sa att det bara var en slump.

"Vi ger stöd till det parti som vann valet och som har flest röster", sa han.

På frågan om det finns en möjlighet till en vändning i den här situationen svarade Anutin att han fortfarande arbetar i den tillfälliga regeringen och hans fokus ligger på det.

Den tillfälliga regeringen ansvarar för att administrera landet tills den nya regeringen tillträder. Därför måste han, som en tillfällig folkhälsominister, fullgöra sina plikter efter bästa förmåga, samtidigt som han håller sig till bestämmelser och bibehåller dekoren att vara en tillfällig regering, sa Anutin.

På frågan om han skulle rösta på Pita Limjaroenrat, ledare och PM-kandidat för Move Forward Party, sa Anutin att Pita har vissa policyer som han inte håller med om.

Anutin uppmanar också allmänheten och media att inte göra vilda gissningar eftersom valkommissionen inte ens officiellt har certifierat en enda MP ännu. Anutin har hållit fast vid att hans parti, Bhumjaithai, skulle vänta tills den slutgiltiga certifieringen av parlamentsledamöterna i valet innan de fattade några slutgiltiga beslut om deras politiska tillhörighet och röster.

Anutin kommenterade inte marijuana eller fortsatte debatten om att eventuellt göra växten till ett narkotika igen bland den eventuella nya regeringen och Move Forward Party. Anutin var den främsta förkämpen för cannabis och den politik som avkriminaliserade den i Thailand.

Ettårsdagen av avkriminaliseringen av cannabis är om några dagar som vi rapporterade här.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.