Mycket spänning inför New Yellow Line i Bangkok

Den första provkörningen av Yellow Line monorail den 3 juni väckte mycket spänning bland pendlare vid Samrong-stationen i Samut Prakan-provinsen, eftersom den introducerade ett nytt transportalternativ samtidigt som det erbjöd ett alternativ för att ta itu med områdets ökända trafikstockningar.

Den gula linjen, Thailands första gränsöverskridande monorail, förbinder Lat Phrao i Bangkok med Samrong i Samut Prakan, som täcker en sträcka på 30.4 kilometer och sträcker sig över 23 stationer.

Under de första två veckorna av försöket är tjänsten endast öppen för 13 stationer, från Hua Mak till Samrong, med en restid på cirka 30 minuter. Provperioden är öppen för allmänheten gratis fram till slutet av juni, med servicetider från 9:00 till 8:00.

BTSC:s VD Surapong Laoha-Unya avslöjade att Yellow Line förväntas inleda kommersiell verksamhet nästa månad med priser från 15 till 45 baht. Han betonade den sömlösa anslutningen av den gula linjen med andra stora transitlinjer, inklusive den gröna linjen vid Samrong Station, Airport Rail Link vid Hua Mak Station och den blå linjen vid Lat Phrao Station.

BTSC avslöjade också planer på att upprätta en förbindelse mellan Yellow Line och den kommande Orange Line via Yaek Lam Sali station, vilket ytterligare utökar räckvidden och tillgängligheten för monorailsystemet.

Passagerare uppmuntras att installera BTSC:s "The SKYTRAINs" mobilapp för att hålla dig uppdaterad om tågscheman och stationsinformation.

Det föregående är ett pressmeddelande från NNT/Thailands regering.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/