Thailands regering kommer att etablera Big Data Institute

Regeringen har tillkännagett inrättandet av Big Data Institute (BDI), en ny offentlig byrå som syftar till att effektivt hantera den stora mängd data som genereras av allmänheten och statliga myndigheter. Utvecklingen kommer mitt i regeringens ansträngningar att utnyttja stordata för ekonomiska och sociala framsteg och för att forma framtida politik.

Planerad att vara operativ inom 180 dagar kommer BDI att ersätta det befintliga Government Big Data Institute (GBDi) som invigdes i maj 2019. Som den första offentliga myndigheten i Thailand att använda big data för allmännytta, kommer BDI att tillgodose olika sektorer söka datadrivna lösningar för att möta utmaningar, öka produktiviteten och formulera ekonomisk politik.

En av institutets nyckelroller kommer att vara att tillhandahålla stora dataanalystjänster och stödja innovativa projekt som följer internationella standarder. Dessutom kommer BDI att underlätta tillväxten av dataanalysindustrin och bidra till utbildningen av yrkesverksamma inom området big data.

Enligt Royal Gazette kommer BDI att ha befogenhet att övervaka utvecklingen av big data i enlighet med befintliga lagar och statliga direktiv. Den kan också samarbeta med den offentliga sektorn och söka deras stöd för eventuellt nödvändigt samarbete.

Digital Economy Promotion Agency (Depa), som verkar under ministeriet för digital ekonomi och samhälle (DES), har aktivt främjat användningen av big data för nationella framsteg, inklusive under GBDi:s mandatperiod. Det tidigare institutet effektiviserade framgångsrikt över 100 projekt som genomfördes av 67 statliga myndigheter och spelade en avgörande roll i att utveckla plattformar som Health Link, Travel Link, Youth Link och CO-Link.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringen/NNT.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/