Thailands premiärminister-hoppfulla Pita träffar Bangkoks guvernör Chadchart för att diskutera framtida samarbete

FOTO: Siamrath

Nationellt —

Move Forward Party (MFP) ledare och premiärministerkandidat Pita Limjaroenrat lovade att arbeta nära Bangkoks stadshus för att ta itu med 21 av huvudstadens stora problem, såsom trafikstockningar, översvämningar och PM 2.5-luftföroreningar.

Pita lovade att lösa Bangkoks huvudfrågor i går vid ett möte med Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt. Många av hans MFP:s valda parlamentsledamöter för Bangkok samt Bangkoks rådsmedlemmar var också närvarande vid mötet.

Chadchart sa att sammankomsten bådade gott för ett smidigt samarbete mellan Bangkok Metropolitan Administration (BMA) och den troligen nästa regeringen.

Samtidigt sa Pita, som leder bildandet av nästa regering, att han strävade efter att arbeta sömlöst med BMA.

Omklassificering av några av storstadens stora problem som PM2.5-damm, sade Pita att problemen ligger hos vissa ministerier eftersom BMA endast har befogenhet att kontrollera utsläpp från fyrhjuliga fordon. Utsläppen från större fordon, som också bidrar till luftproblemet, måste hanteras av relaterade ministerier, sa Pita.

Ledaren för MFP informerade också guvernören om sin plan att föreslå 45 nya lagar, som specifikt gäller BMA, i parlamentet. Bland dessa föreslagna lagar finns en som för första gången skulle föreskriva valet av Bangkoks distriktschefer.

Detta skulle i huvudsak innebära att varje distrikt i Bangkok skulle ha sin egen borgmästare som rapporterar till guvernören. Enligt Pita skulle detta hjälpa till att hantera staden bättre och tjänsten skulle väljas så att varje stadsdelsinvånare skulle vara direkt involverad i processen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.