Den tropiska stormen Doksuri ger kraftiga regn

PRESSMEDDELANDE: 

Thailand rustar sig för kraftiga regn och potentiella översvämningar när den tropiska stormen Doksuri förväntas ta sig över landet mellan 29 juli och 1 augusti. 

Thai Meteorological Department (TMD) har utfärdat varningar och uppmanar invånare i 46 provinser att förbereda sig för den inkommande översvämningen.

Enligt biträdande regeringens talesperson Rachada Dhnadirek indikerar TMD:s senaste råd att stormen för närvarande spårar nordost och förutspås landfalla i Taiwan den 26 juli. Även om Thailand kan undvika en direkt träff, skulle stormens närvaro förvärra befintliga monsunförhållanden, vilket leder till omfattande nederbörd under hela helgen.

TMD har förutspått kraftiga skyfall den 24 juli i olika regioner i Thailand. De områden som förväntas bli mest drabbade inkluderar de nedre norra, nordöstra och centrala slätterna, inklusive Bangkok och dess omgivande provinser, samt de östra och västra områdena i söder. Många områden kan löpa risk för översvämningar och avrinning, särskilt i områden med sluttningar och lågland.

Myndigheterna uppmanar nu allmänheten att vara vaksam, vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att mildra den potentiella skadan som orsakats av det kraftiga nederbörden och hålla sig uppdaterad med de senaste TMD väderrådgivningarna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.