Pattaya Cricket Club Stallions behåller Koh Chang Beach Tournament Cup

 Den 8:e Koh Chang Beach-turneringen ägde rum på Shambala Beach Resort 18-20 augusti 2023. Pattaya CC, förra årets vinnare, skickade 2 lag, The Stallions i A-divisionen och fullbloden i B-divisionen. 

Varje division hade 6 lag som spelade 5 round-robin-matcher, där de 2 bästa gick till semi och final och lagpoängen avgjorde vilket pris de fick. The Stallions bestod av Simon Wetherell, Jainish Parikh, Habby Rapreet, Wez Masterton (Capt), Jake Walsh och Andy Emery, medan fullbloden bestod av de mycket långsammare, mycket mer mogna medlemmarna av PCC, nämligen Trevor Moolman, Simon Philbrook, Andy Schofield, Crunch Christie, Reds Liddel och Eddie Joyner (78 år). A-divisionen bestod av The Stallions, Koh Chang Hornbills, Phuket Penguins, Pangolins, British Club Swingers och Lana. B-divisionen bestod av The Thoroughbreds, Palma Army, Alibaba, Lamphun, Black Parrots och British Club Masterbatters.

   De lokala reglerna och poängsättning. 6 slagmän skulle möta varsin över av 5 bollar. Varje spelare skulle kasta en över och ockupera varje fältposition genom att röra sig medurs i slutet av varje över. En löpning av slagmannen är halvvägs upp på wicket och tillbaka. 4:or och 6:or som vanligt. En träff i Shambala Resort-poolen blir 12, och en boll som träffar trädet bakom målvakten blir 4. Om slagmannen är ute, förlorar han 5 runs. Bowlaren kommer att bestraffas 2 runs för varje no-ball eller bred, sedan 4 runs och 6 runs för på varandra följande fel. Det fanns 3 poäng för en vinst, 1 för oavgjort och 1 för en förlorande sida som blev slagen med mindre än 6 runs. 1 bonuspoäng kan erhållas för en poäng på 50 eller mer, en slagman som får 25 eller mer, en bowlare tar 3 wickets, ett lag som tar 5 wickets eller tvingar ett lag att tjäna en minuspoäng.

   I år kommer jag att rapportera alla aktiviteter i varje team dagligen. Del 2 kommer inom kort. Turneringen startade fredagen den 18th med lokala lag och de som kom tidigt, medan PCC-lagen spelade dag 2 och 3.  

   PCC började sin strävan att behålla cupen lördagen den 19th med Fullblod spelar sin första match mot Black Parrots.  The Thoroughbreds bowlade först med Eddie och sedan Simon, båda var sparsamma med bara några breder. Trevor hade en bra över mot Rolf för bara 1 run medan Reds togs emot av Jeffers som slog två stora 6:or men kastades och förlorade 5 runs. Crunch var nästa, bowling till Rob vars första boll skickades till Eddie på djup mid-wicket som han tappade. 8 av över och Andy tog den sista över. En 6:a första boll från Slatters och sedan slapp han en stötchans från Trevor. Ytterligare 8 av över för totalt 42. 

   Eddie slog först och fältet stängdes in. Han slog en 6 första boll och Black Parrots visade lite respekt genom att flytta fältet ut. Simon hade svårt att få Slatters studsande spin-bowling bort och Trevor antog utmaningen. Han gjorde 12 av Rolf och poängen flyttades till 22. Reds behandlade Christy på samma sätt och ökade poängen till 33. Crunch lade till 6 utan förlust och 39 med en över kvar. Andy S säkrade segern med en 6:a och några extra för att sluta på 47 och en vinst med 5 runs. En bra start.

   Stallions var nästa mot Pangolins från Malaysia.  Pangolinerna hade bytt ut sina "undulatsmugglare" mot ljusgröna trosor – fortfarande inte en vacker syn och det hjälpte inte deras cricket i denna mycket ojämna match. Stallions kastade först och gav bort 8 av den första över. Habby kastade Trouser Snake och poängen avancerade till 10. Andy E hade Born Athlete, som verkar vara en ganska långsam idrottare, utkörd av Reds, och poängen reducerades till 6. Wez hade en tid över medan Jake gick för några gränser och ställningen var 17 med en över kvar. Beefy kördes ut två gånger och med extrafunktioner ökade poängen med 1 till 18.

   En löpfest följde med stora bidrag från slagträet och dåligt fält. Habby fick 15, medan Andy E fick 20, vilket inkluderade att han blev bowlad av en No Ball. Wez hade turen att göra 15 när han tappades vid mid-wicket. Jainish gjorde 16 på 3 bollar men blev kastade och poängen slutade på 76 och en bonuspoäng.

   Det blev en kort paus fram till kl Fullblod spelade Alibaba, ett betydligt yngre lag med i snitt 25 år per person. Fullbloden slog först och Eddie lyckades med 8 runs från Joyce, men domaren George var ovillig att ge bredare. Simon fick 12 av Ricky och Trevor fick 7 från den snabba Terrence. Reds hämmades av att George fortfarande inte gav bredare och poängen var 31. Crunch fångades på djupt fyrkantigt ben av Joyce utanför Rajan och -2 fick honom i Duck Pond. Han fick sällskap av Andy S när han inte lyckades göra mål. 29 var ingen vinnande poäng.

   The Thoroughbreds gjorde en utmärkt start när Joyce blev fångad bakom av Reds utanför Eddie och sedan kördes ut av en direktträff från Simon till en poäng på -4. Gaurav fick Alibaba i positivt territorium, 1, med 5 från Simon, men det var Molin som gjorde skadan mot Trevor. 18 från over och en poäng på 19. Ricky fick 4 och Rajan fick 7 för att ta poängen till 30 och en ledning på 1 med 1 över kvar. Terrence gjorde 5 och blev på efterkälken av Trevor utanför Andy S, så Alibaba överlevde och Terrence gick till Duck Pond med en vinst med 1 run. Fullbloden fick åtminstone en bonuspoäng.

   Återigen, en kort paus när författaren gick ut för att döma ett gäng matcher och återvände till sin anteckningsbok som Stallions spelade British Club Swingers.  Detta var ännu en mycket ojämn match där Ankdammen skulle utnyttjas fullt ut. BC Swingers slog först med Simon W som skickade Ed Khan till dammen efter att ha fångats av Jake på Long-on. Jake fortsatte slakten och bowlade Akash första bollen och Habby sprang ut honom på den sista, så han gick till dammen. Saker och ting blev värre när Andy E fångade och kastade George och sedan kastade honom nästa boll – iväg till dammen. Raz och Ben behöll sina wickets men fick aldrig in The Swingers i positivt territorium och laget slutade på -4 och alla var tvungna att gå i anddammen. 

   Simon W och Jake tyckte att John och Akash var svåra att träffa men extrafunktioner hjälpte poängen till 14. Wild bowling från George möttes av vilda svängningar från Wez, men det var Andy E som fick resultattavlan att röra sig med 15 runs och en poäng på 34. Stallions behöll sina wickets och gjorde stadigt runs med 18 från de senaste 2 oversna och nådde 52. En vinst med 56 runs och 2 bonuspoäng.

   Stallions var snart igång igen, mot Lanna. Det här förväntades vara nära men så blev det inte. Lanna slog först. Chris och Shine gjorde små framsteg mot Simon W och Jake och Jainish tog ett skarpt tag bakom när Specs svängde på en bred boll. Endast 11 gjorde mål vid halvvägs. Andy E kastade en jungfru och John gick för att leka med ankor. Habby mot Neville var en bra tävling och John lyckades med 10 från Jainish för att ta poängen till 25, men det skulle aldrig räcka.

   John fick Simon W fångad på deep square av Chris men han lyckades ändå lägga till 7. Wez lyckades lägga till 11, trots att han kördes ut och sedan fångades bakom av John. Det var svansen som gjorde skadan när Andy fick 14, Habby fick 15 och Jainish fick 6 för att få upp 57 och ytterligare en bonuspoängsvinst med 32 runs.

Den sista PCC-matchen för dagen var Fullblod mot Lamphun.  Barnen från Lamphun var svåra att slå emot och de sprang som whippets över sanden, så en vinst var osannolik. The Thoroughbreds slog först med Eddie som fick 4th boll av Ton för en -3. Vi tyckte inte att det var rättvist eller klokt att sätta en 78-åring i det iskalla vattnet i ankdammen – trots allt behövde vi honom för 2 matcher till. Simon gjorde några mål liksom Trevor och de röda, men inget mycket. Crunch kastades och fick -3, så ytterligare ett besök i dammen och poängen reducerades till bara 10. Andy S lyckades med några singlar mot Chuan, men 13 var en mycket dålig poäng.

  Lamphun började bra när Lum fick 13 från Eddie och poängen var jämna. Simon och Trevor var väldigt snygga och Reds kastade Ton andra boll för 1, men Lamphun var 7 före. Den sista över såg Andy S bowl Leng för 1, men det räckte inte. Lamphun gjorde 26 poäng och vann med 13 runs i en match med låga poäng.

   Det var slutet på PCC:s första dag med Stallions i ledningen på 14 poäng från 3 matcher och fullbloderna långt ner i ordningen.  

  PCC vill tacka sina följare och sponsorer, Magic Bar, Ayen Bar, Outback Bar och Pattaya Sports Group för deras stöd som är mycket uppskattat.

   

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/