Pattaya Cricket Club Behåller Koh Chang Beach Tournament Cup för andra året i rad

Koh Chang-

 Missade du första delen? Hitta den här. 

 Början av turneringens sista dag såg Pattaya Stallions med 14 poäng efter att ha vunnit 3 från 3 och ledande division A. Pattaya Thoroughbreds hade lite otur att bara vinna 1 från 3 och var 4:a med 4 poäng i division B. Båda lagen hade ytterligare 2 round-robin-matcher, men det förväntades att Stallions skulle vara inblandade i semin och finalen.

   Efter kraftiga åskväder under natten hade sanden plattats till på lämpligt sätt av Moder Natur och en tidig fixering såg Koh Chang Hornbills spelar hingstarna vem ställde först. Det verkade som att tungt drickande över natten gjorde underverk för Stallion bowlers. Simon W begränsade Ramon till bara 2 och sedan fick Jake ett hattrick mot Qu – fångad bakom två gånger av Habby och på fyrkant av Simon W. Poängen backade till -12. Win och Kinny kom in på positivt territorium, 5, mot Wez och Andy med Jainish som tappade en fångst, men Nut kastades av Habby utan att göra mål och totalen var tillbaka till 0. Jainish kastade den sista över där Wez tappade en fångst men tog nästa och KC Hormbills slutade på -4 och hela laget besökte ankdammen.

   En bra start från Simon W och Jake såg 17 runs mot Raman och Qu, men Wez ökade takten mot Win med 15. Andy fortsatte anfallet med 4 gränser och totalen stod på 48 med 2 overs kvar. Habby fick 7 mot Nut men Jainish fångades bakom av Raman utanför Nu för -1 och gick till dammen. Stallions vann med 58 runs och samlade 4 bonuspoäng.

   Nästa i sandlådan var Fullblod som vill förbättra sitt vinst:förlust-förhållande mot British Club Master Batters. Denzyl fick en bra 10 av Eddie, men Simon P:s bowling var allvarligt egensinnig och läckte 16 till Dilip. Mellanordningens slagmän gjorde mindre vinster mot Trevor, Reds och Crunch som kastade Manish för -2 (en annan ankdammsbesökare) och ställningen var 35. Mossy fick 4 st av Andy S sista boll av Trevor och resultattavlan stannade på 39. ​​En rimlig poäng men inte en säker vinst.

   Mossy tillät Eddie några snabba singlar men uppmuntrade till en riskabel löpning och Eddie kördes ut för 1. Simon P slog en stor 6:a för att lägga till 9 till poängen och Trevor gick till stan mot James med tre 6:or men kastades av den sista bollen. 24 runs på halvvägs och chans till vinst. Ed, Dilip och Denzyl bollade alla bra och Andys wicket begränsade Thoroughbreds till 30 och en förlust med 9 runs. 

  Smakämnen Fullblod var tillbaka mot Palmy Army för sin sista match, men det skulle vara en osannolik vinst. Thoroughbreds slog först, med Eddie och Simon W som gjorde små framsteg men behöll sina wickets. Trevor slog Perry för 21 och tog upp 28 vid halvvägs. Reds, Crunch och Andy knaprade alla iväg utan förlust för att komma till 49, 1 mindre än en bonuspoäng. En försvarsbar poäng och en möjlig vinst

   Perry slog Eddie för 12 i två bollar och blev omedelbart fångade och bowlade för att avsluta med 7. Simon W fick wobblyitis i bowlingarmen och Crunch tappade en catch så att Magu kunde få ytterligare 8 runs. Wickets föll snabbt när Wizard kastades av Trevor, Perry kördes ut och Crunch fick Dave fångad bakom av Simon. Palmy Army var i trubbel vid 9 och en över kvar. Bobby lade till 12 men Palmy Army fick sitt första nederlag med 28 runs. En klar upprördhet.

   Thoroughbreds körde sitt sista lopp och slutade 7=. En bra insats av ett lag med en medelålder på 60+. Trevor var deras stjärnspelare med slagträ och boll.

   Smakämnen Hingstars sista round-robin var mot Phuket Penguins, deras troliga motståndare i finalen. Stallions slog först och Simon W gjorde bra 10 på Pancake, och Jake fick 9 med hjälp av Sajals osäker bowling, men det var Wez som gjorde skadan med 18 från Tony. 37 vid halvvägs och en bra start. Andy, Habby och Jainish lade alla till några runs men behöll sina wickets så poängen slutade på 56 och ytterligare en bonuspoäng. 

   Tony blev förvirrad av Simon och kastades för -2. Dayton släpptes av Jake och fångades sedan och kastades av Jake nästa boll. Jainish tappade sin 3:ard turneringens fångst som gjorde att Pancake kunde lägga till 9 runs, men Penguins hade det kämpigt. Andy tog en fantastisk fångst och kastade när han avfärdade Sajal och Habby fångade Flowers enhand men sprang över gränsen för 6 och en poäng på 21. Penguins förlorade med 35 runs men kom in i semin med 17 poäng. Stallions skulle spela mot Lamphun i semifinalen efter att ha vunnit alla fyra matcherna och slutat 1st med 25 poäng.

   Under pausen klädde Jainish ut sig till dinosaurien Dino, invaderade marken och störde Ladies Match. Till damernas försvar gick en fet chihuahua berserk och attackerade Dino. Rolig.

   I semifinal 1 slog Phuket Penguins Palmy Army med 61-19. Semifinal 2 var Hingstar mot Lamphun.  Chalam mötte Simon W och släpptes av Jake, hans tredje, och avancerade till 12. Jake gjorde rättelse i nästa over genom att bowla Chinoy för -4 och Wez begränsade Nung för 2. Endast 10 vid halvvägs. Varken Ton eller Chuan lade till mycket och det lämnades till Leng att lägga till 11 och nå 30. Det skulle bli svårt att försvara.

   Stallions slog inte bra och skrotade hem med 5 runs. Simon, Wez och Andy förlorade alla sina wickets billigt – totalt 14 runs, med Jainish som bästa målskytt, och lade till ytterligare 9 vilket gav 35 och en plats i finalen. De skulle behöva lyfta sitt spel om de ville vinna.

 Finalen, förutspådd av många, var mellan Hingstar och Phuketpingviner, som redan hade blivit slagen av hingstarna, men de hade inte råd att vara självbelåtna. Flowers kastade till Wez som gjorde 13 men tyvärr tappade sin avstumpa och reducerades till 13, medan Dayton förirrade sig längs bensidan och straffades av Simon W med 14. Jake gick till ankdammen, igen för en anka och Andy var oförklarligt förnekade flera vidd av domaren Jack. Habby lyckades med 9, trots att han var fångad på långvarig och Jainish avslutade med en uppgång för att öka poängkortet till 45. En försvarsbar poäng, men inte en garanterad vinst.

   Pancake begränsades av Andy till 4 när han var slut, men Jake förirrade sig ner för benet och lakade 17 runs till Dayton. Ingenting mellan sidorna men Habby gjorde en betydande inverkan. Utan att få ett hattrick, kastade han Tony två gånger och fångade och kastade bort honom från den sista bollen och poängen reducerades till 7. Men dålig bowling och en fight-back följde. Wild Bill lade till 9 trots att Jainish till slut fick en boll och Wez gav bort 16 till Shelby för att få upp 32 med en över kvar. Jainish lyckades med 3 prickar och fick Flowers fångad bakom av Habby innan en 6 från sista bollen och en poäng på 33 gav Stallions en vinst med 12 runs. 6 förlorade wickets kostade Penguins finalen.  

   Prisutdelningen genomfördes av Chops och Steve Perry som tackade alla Shambala Resorts personal, matchens funktionärer, sponsorerna och lagen för att de gjorde detta till en fantastisk helg med social cricket. Priserna i omvänd ordning var följande: 6th plats, Tandpetare till Alibaba; 5th plats, Ätpinnar till Lanna; 4th plats, träsked till Palmy Army; 3rd plats, Plåt (bågad kant inte mindre) till Lamphun; Tvåa Cup, Phuket Penguins och Winners Cup, till Pattaya Stallions.

   Individuella priser gick till: Bästa slagman, Pannkaka från Phuket Penguins; Bästa bowlare, Habby Singh från Pattaya Stallions och Man of the Tournament gick till Chalam från Lamphun.

   Eventets sponsorer var: Shambala Resort, Serenity Resort, 15 Palms Beach Resort, Taste of India, Paddy's Palms Irish Bar, Blue Lagoon Bar, Joom Joom Bar och The Pearl lyxiga poolvillor.

  PCC vill tacka sina följare och sponsorer, Magic Bar, Ayen Bar, Outback Bar och Pattaya Sports Group för deras stöd som är mycket uppskattat.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/