Chiang Mai rapporterar om två nya fall av apkoppor

PRESSMEDDELANDE:

Folkhälsotjänstemän rapporterade nyligen två nya fall av appox (mpox) i Chiang Mai-provinsen, samtidigt som de uttryckte oro över en ökning av fall av denguefeber i år.

Songyot Khamchai, chef för kontrollenheten för smittsamma sjukdomar vid Chiang Mais folkhälsokontor, har rapporterat att myndigheterna hittat två bekräftade fall av mpox i provinsen. Det första fallet var en 31-årig man som fick viruset när han besökte Taiwan, men han riskerar inte längre att sprida det eftersom han redan hade passerat inkubationstiden.

Det andra fallet är en 40-årig kille som fick mpox i en annan provins och var i Chiang Mai när symtomen dök upp. Patienten sitter för närvarande i karantän i sin hemstad.

Hittills har 217 fall av mpox rapporterats i Thailand, varav 187 är thailändska medborgare. Ett dödsfall har rapporterats bero på mpox-relaterade infektioner.

Samtidigt är provinsmyndigheterna oroliga över antalet fall av denguefeber som ökar drastiskt. Songyot sa att provinsen har rapporterat omkring 5,000 1,000 fall i år, jämfört med bara 2022 XNUMX för hela året XNUMX. De fem distrikten i staden Chiang Mai med flest fall är huvudstadsdistriktet, såväl som distrikten Mae Ai, Fang, Chai Prakan och Mae Rim.

Chefen för folkhälsokontoret uppgav att om antalet fall inte minskar i slutet av denna månad kan myndigheterna förklara Chiang Mais huvudstadsdistrikt som en zon för dengueutbrott. Detta innebär att området kommer att kräva att lagen om smittsamma sjukdomar efterlevs för att förhindra ytterligare infektioner och garantera säkerheten för medborgarna i staden.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.