Thailändsk politisk aktivist håller avföringsevent

Nationellt —

En thailändsk politisk aktivist och trogen anhängare av regeringspartiet Pheu Thai höll ett evenemang på lördagen där människor kastade mänsklig avföring på hans kropp för att upprätthålla hans politiska löfte om att partiet han stödde aldrig skulle gå samman med de militärstödda partierna.

Duangrit Bunnag, 57, höll evenemanget på Mirror Art Gallery i Bangkok igår. Han hade tidigare lovat att tillåta folk att kasta avföring på honom om Pheu Thai, partiet som han stödde, gick med i en koalition med de militärstödda partierna, nämligen partiet Ruam Thai Sang Chart och Palang Pacharath.

Så småningom gick partiet verkligen med i en koalition med ovanstående partier som stödde kuppmakaren Gen Prayut Chan-o-cha och Gen Prawit Wongsuwan efter att ha misslyckats med det valvinnande Move Forward Party.

Duangrit sa att han organiserade evenemanget för att hålla sitt ord och inte på grund av agg eller klagomål.

Evenemanget varade i cirka 20 minuter med ett dussintal personer som dök upp för att kasta avföring vid Duangrit. Han bar skyddsutrustning, inklusive en hjälm, full hazmat-dräkt, skyddsglasögon och en ansiktsmask.

Duangrit tog en dusch på galleriet och lämnade platsen utan att prata med pressen.

Vissa deltagare bar masker utformade som politiker i juntastödda partier och gömde sin identitet.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats TPN National.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.