Stora mängder död fisk hittades på en strand i Sri Racha

FOTO: Siam Rath

Sri Racha –

Stora mängder död fisk spolades upp på en strand i Sri Racha.

På fredag ​​(8 septemberth) vid Bang Phra Beach hittades en betydande mängd döda fiskar. Den exakta mängden fisk var svår att uppskatta, vilket som en allmän policy inte gör i Pattaya News.

Lokala invånare berättade för thailändska medier att orsaken till den döda fisken tros vara från en monsun som drabbade Thailand tidigare som orsakade många dagar av regn, även om den inte påverkade Pattaya direkt. Mycket sötvatten rann ut i havet och orsakade en omedelbar förändring av havsvattenförhållandena.

Detta har i gengäld orsakat ett naturfenomen som är en planktonblomning. I detta blir havsvatten grönt och åtföljs ofta av en dålig lukt. Fiskarna dödades på grund av syrebrist orsakad av planktonblomningen.

Det kommer att ta ungefär en vecka för havsvattnet att bli normalt igen, säger tjänstemän och myndigheter.TPN-media noterar att tjänstemän hävdar att ett oljeutsläpp nära Sri Racha inte är orsaken, men det har också diskuterats mycket på thailändska sociala medier.

Relaterad artikel:

Bang Saen Beach i Chonburi upplever återigen fenomenet med planktonblomning som har gjort vattnet grönt och orsakat en vidrig lukt.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.