Regeringen vidtar åtgärder mot El Niño-kopplade torkautmaningar

FOTO: Bangkok Post

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen ökar ansträngningarna för att ta itu med utmaningarna från klimatmönstret i El Niño, vilket har lett till minskade nederbörds- och torkaförhållanden som påverkar Thailands jordbrukssektor.

Premiärminister Srettha Thavisin bekräftade regeringens engagemang för jordbruk och människors välbefinnande, med nyckelprioriteringar inklusive utökad marknadstillgång, ökade jordbrukares inkomster, förbättrad jordbrukseffektivitet, sänkta produktionskostnader, främjande av export och säkerställande av tillräckliga livsmedelsförsörjningar för inhemsk konsumtion. Han betonade vikten av att beakta effekterna av El Niño när man utvecklar politik för jordbruksstöd och instruerade jordbruks- och kooperativministern att samla information om El Niño och dess konsekvenser.

Som svar på situationen besöker premiärministern och regeringsmedlemmarna just nu de nordöstra provinserna Khon Kaen, Udon Thani och Nong Khai för att utvärdera förhållandena och höra lokala problem. Han uppmanade också regeringsmedlemmar att arbeta nära regeringstjänstemän och lyfta fram deras roll när det gäller att omsätta regeringsprogram i handling. Han underströk vikten av en öppen och rättvis process för tjänstemäns befordran och karriäravancemang.

Federation of Thai Industries har uttryckt oro över den förvärrade torkan. FTI:s ordförande Kriengkrai Thiennukul noterade att låga nederbördsnivåer i alla regioner under årets första sju månader har lett till kritiskt låga vattennivåer i dammar över hela landet, liknande förhållandena under den svåra torkan 2015.

Dessa farhågor delades av Visit Limlurcha, vice ordförande för den thailändska handelskammaren och ordförande för Thai Future Food Trade Association. Han lyfte fram effekterna av El Niño på grödor, inklusive ris, kassava, gummi, majs, oljepalmer och frukt. Han varnade också för att klimatförändringar också kan ha en inverkan på sockerproduktionen i Thailand, Indien och Brasilien, vilket resulterar i en betydande global ökning av sockerpriserna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.