Jättepyton orsakar elektrisk brand i Pattaya, ormen överlever

Pattaya —

En 3 meter lång pytonslang gled längs en elektrisk ledning och orsakade en elektrisk brand i Soi Buakhao 15, Pattaya, på morgonen den 11 september. Ormen överlevde händelsen med mindre brännskador och skador.

Ett strömavbrott rapporterades vid Soi Buakhao 15 i Pattaya runt 5:06 idag, följt av en brand som utbröt på kommunikationsledningar i gränden. Avbrottet varade i nästan tre timmar på vissa platser och lägenheter i området.

Sawang Boriboon-räddningsarbetare, brandmän och The Pattaya News-reportrar rusade till platsen för att hitta lågor som brinner kraftigt på en elstolpe nära en pågående byggarbetsplats inom Soi Buakhao 15. Det tog myndigheterna cirka 20 minuter att äntligen dämpa lågorna.

Till sin förvåning hittade räddningsteamet en stor pyton, som vägde cirka 15 kilogram och var cirka 3 meter lång, slingrande sig vid basen av den brända elstolpen. Vid inspektion visade det sig att ormen hade fått brännskador från lågorna, vilket fick en del av dess fjäll att lossna.

Ett ögonvittne till händelsen, herr Kiattisak Trakultum, 23, berättade för The Pattaya News att han såg ormen klättra upp till toppen av stolpen och glida längs en tråd, vilket ledde till branden.

Pytonslangen drabbades av en elektrisk stöt och föll sedan från stolpen, vilket sänkte hela gränden i tillfälligt mörker.

Sawang Boriboons räddningsarbetare uppgav att de kommer att behandla pytonslangens skador innan de släpper tillbaka den i naturen. Det är oklart om händelsen kommer att sätta tillbaka den till synes aldrig sinande konstruktionen i området.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.