Det thailändska kabinettet godkänner visumbefrielse för kinesiska och kazakstanska turister, samtidigt som de genomför nedskärningar i olje- och kraftpriser

FOTO: Thairath

Nationellt —

Den thailändska regeringen har officiellt godkänt ett visumundantag för kinesiska turister tillsammans med kazakstaner idag, den 13 september, samt en sänkning av el- och oljepriserna, enligt premiärminister Srettha Thavisin.

Visumundantagsprogrammet kommer att träda i kraft från 25 september till 29 februari 2024, enligt Srettha.

Han sa att inkluderingen av kazakstanska turister i programmet var ett svar på det ökande intresset bland kazakstanier som ville resa till Thailand för att undkomma de svåra vinterförhållandena i Kazakstan. Trots förslag inkluderades dock inte indiska och ryska turister.

Regeringen har också godkänt prissänkningar på el och olja för thailändare, med kraftpriset ner till 4.1 baht per enhet från 4.45 baht och dieselpriser till mindre än 30 baht per liter. Elprissänkningen kommer att träda i kraft vid en faktureringsperiod i september, och oljesänkningen börjar den 20 september.

Regeringen har också godkänt följande planer:

  • Inrättande av en kommitté för att organisera en kunglig ceremoni för att hedra den avlidne och store kung Bhumibol Adulyadej.
  • Genomförande av ett treårigt skuldmoratorium för bönder och småföretag.
  • Förslag om att ändra betalningsschemat för myndighetspersoner från månadsvis till var fjortonde dag.
  • Bildande av en studienämnd för en stadgarrevision och en folkomröstning.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.