Gang of Win motorcykelförare i Pattaya påstås hindra Bolt Rider från att transportera passagerare

Pattaya —

En grupp orange-västrade motorcykeltaxiförare, traditionellt kallade Win, i Pattaya ska ha gått samman för att hindra en samåkare från att transportera en passagerare. Incidenten fångades av en åskådare och gick senare viralt på sociala medier, vilket väckte frågor om Win-åkarnas beteende.

Bråket, som ägde rum framför Somerset Pattaya Hotel nära den populära turistplatsen, Central Festival Pattaya Beach, på Second Road, blev först känd för allmänheten genom en TikTok-video postad av ett oidentifierat ögonvittne till händelsen.

Videon fångade ögonblicket när en oidentifierad konventionell motorcykeltaxiförare plötsligt hoppade framför en motorcyklist, som verkade vara en samåkare från Bolt-appen. Problemet uppstod förmodligen från det faktum att Bolt-föraren transporterade en passagerare på sitt baksäte, vilket enligt uppgift kan ha gjort Win-åkaren arg som väntade på kunder i området. Det här specifika området innehåller flera Win-motorcykelställ och det finns för närvarande ett "gentlemen's agreement" för Bolt-förare att inte hämta kunder inom 100 meter från en orange väst motorcykeltaxistation, även om det inte finns några hårda lagar om detta.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Win-föraren konfronterade kort den app-delande motorcyklisten mitt på den livliga vägen innan han fick sällskap av sina medförare, bestående av över fem vuxna män. De utbytte ohörbara ord med Bolt-föraren innan de tillät honom och hans passagerare att fortsätta sin resa. Många människor blev vittnen till händelsen, och enligt rapporter skedde ingen fysisk skada.

Lokala medier gick tisdagen den 12 september för att intervjua Win-ryttare stationerade framför Central Festival Pattaya Beach. De fick veta att personerna som hindrade Bolt-föraren och hans passagerare var Win-ryttare som körde på andra sidan vägen. Men när reportrar gick för att höra med den motsatta sidan, svarade ryttarna att de inte visste, inte såg och inte var medvetna om händelsen.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Dessutom, hotellsäkerhetspersonal och taxichaufförer parkerade i området ekade också dessa känslor.

Det är oklart om polisen för närvarande undersöker händelsen eller inte.

Konflikten mellan dessa rivaliserande motorcykeltaxiförare i Pattaya är fortfarande olöst.

I augusti drabbade motorcykeltaxiförare i orange västar samman med en grupp Bolt-förare i närheten av Pattayas polisstation. Bråket resulterade i att fyra män från den senare gruppen fick allvarliga skador, varav en av dem fick ett nästan avhugget finger.

Pattayas myndigheter försöker komma med fler åtgärder för att ta itu med detta våld, eftersom det avsevärt har skadat Pattayas rykte som ett familjevänligt turistmål, sa de.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.