Ta tag i förare allvarligt skadad efter att ha blivit skjuten av minibussförare på Samui flygplats

Samui, Surat Thani –

En Grab-förare har fått allvarliga skador från skottskador efter att ha blivit skjuten av en minivansförare på Samuis internationella flygplats.

Bophut-polisen berättade för The Phuket Express att de underrättades om händelsen på onsdagen (13 september)th) vid en taxiparkering.

Vittnen berättade för relevant polis att den skadade mannen, som redan hade förts till ett sjukhus, endast identifierades som Mr. Boy, 30. Tre kulpatroner hittades på platsen. Den misstänkte, som ursprungligen endast identifierades som Pao, 50, flydde från platsen.

Vittnen berättade för Bophut-polisen att Pao är en minivantaxichaufför och att han varit inblandad i ett verbalt bråk med Mr. Boy som är en Grab-mobilappsförare. Pao hade bett Mr Boy att hämta passagerare utanför flygplatsområdet istället för inne på flygplatsen. Bråket ägde rum inför många vittnen på den livliga flygplatsen.

Herr Boy ska ha blivit rasande på grund av Paos "begäran", tappa humöret och misshandlat Pao med sin hand. Herr Pao blev rasande och tog en pistol från sin minibuss och sköt mot Herr Boy, som försökte fly men misslyckades. Händelsen fångades tydligt av vittnen och CCTV och delades på sociala medier, vilket gjorde att händelsen blev viral. TPN media har beslutat att inte dela filmerna eftersom det kan störa känsliga tittare.

Polisen jagar för närvarande efter Pao vid presstid. Incidenter mellan mobilapptaxichaufförer och "traditionella" taxichaufförer har eskalerat över hela landet sedan slutet av Covid-19, med thailändska tjänstemän som prövar många olika taktiker och policyer för att försöka blidka båda sidor.

I en relaterad historia, men från Phuket:

"Grab"-taxibilar är nu tillåtna som den första applikationstaxitjänsten för att betjäna Phukets internationella flygplats från och med idag (1 septemberst).

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.