Thailands visumfritt inträde för kinesiska turister som sannolikt kommer att möta utmaningar

Nationellt —

Thailand kan möta en kamp i uppförsbacke för att uppnå den önskade tillströmningen av ankomster från det kinesiska fastlandet genom sitt kommande viseringsfria system, främst på grund av flera faktorer.

Thailands turistmyndighet (TAT) rapporterade att platskapaciteten för kinesiska flygningar under det sista kvartalet är cirka 400,000 50 platser, vilket är 2019 % lägre än kapaciteten under samma period XNUMX.

Detta kommer sannolikt att hindra Thailands plan att öka antalet kinesiska turister till 700,000 XNUMX per månad genom en visumfri policy, sa Sisdivachr Cheewarattanaporn, ordförande för Association of Thai Travel Agents.

Följaktligen kommer det att bli utmanande att uppnå årets slutmål på 5 miljoner turister, eftersom de nuvarande månatliga ankomsterna på 350,000 XNUMX praktiskt taget måste fördubblas, påpekade han.

Dessutom betonade Sisdivachr att många kinesiska medborgare har ställts inför utmaningar när de ansöker om pass. Detta utgör ett ytterligare hinder som den thailändska regeringen inte kan ta itu med utan hjälp från Peking.

En utbredd oro för säkerheten bland kinesiska resenärer komplicerar också ytterligare uppnåendet av önskade resultat för den viseringsfria planen. Dessa farhågor härrör från olika falska nyheter som sprids brett i kinesiska medier som organstölder.

Även om Thailand har gjort vissa framsteg mot sitt 5-miljonersmål, med 2.28 miljoner ankomster registrerade mellan 1 januari och 10 september, står landet inför betydande utmaningar som måste åtgärdas.

Smakämnen viseringsundantagsprogram för kinesiska medborgare är satt att börja gälla från 25 september 2023 till 29 februari 2024.

Många turistoperatörer, särskilt i Phuket, har flyttat sitt hopp till kazakiska turister, som också kommer att dra nytta av detta.

TAT förväntar sig att Thailand kommer att ta emot rekordhöga 180,000 200,000-XNUMX XNUMX kazakiska turister i år.

Enligt Phuket Airport Immigration såg de en ökning med 580 % av besökare från Kazakstan och nådde 76,421 XNUMX under första halvåret i år.

Siripakorn Cheawsamoot, TAT vice guvernör för Europa, Afrika, Mellanöstern och Amerika, sa att kazakiska turister hade en genomsnittlig utgift på 4,365 14 baht per person och dag och en genomsnittlig vistelsetid på XNUMX dagar, vilket innebar en hög potential.

De representerar också den snabbast växande marknaden för Thailand, eftersom de tenderar att besöka inte bara under vintern utan även under sommarmånaderna.

Den 10 september uppgick antalet kazakiska ankomster till 108,636 56,000, en betydande ökning från 2019 XNUMX XNUMX.

Herr Siripakorn nämnde, "Det viseringsfria systemet kommer sannolikt att uppmuntra kazakiska turister att förlänga sin vistelse, särskilt under den kommande vintersäsongen när flygpriserna tenderar att vara höga."

Han uppgav vidare att reguljärflyg mellan Thailand och Kazakstan kommer att se en ökning till 14 per vecka från och med oktober, jämnt fördelat mellan Bangkok och Phuket.

Dessutom räknade han med att Phuket kommer att uppleva ytterligare 10 charterflyg per vecka från första och andra klassens städer i Kazakstan.

Ursprungliga artikeln: Bangkok Post
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.