Två kinesiska affärsmän i Pattaya faller offer för bilinbrottstjuv som kommer undan med över en miljon baht i värdesaker

Pattaya —

Två kinesiska affärsmän föll offer för en biltjuv i Pattaya och förlorade över 1 miljon baht i flera utländska valutor.

Den 13 september kl. 9, Pol. Kapten Sombat Kaewmunmuk, biträdande chefsutredare på Pattayas polisstation, fick en rapport om ett bilinbrott och en egendomsstöldincident på en parkeringsplats vid ett köpcentrum i Nongprue-distriktet, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen. Han skyndade till platsen med ett team av utredare.

Vid ankomsten hittade utredarna en Volkswagen skåpbil med Bangkok registreringsskyltar parkerad inne på köpcentrets parkeringsplats. Den lyxiga skåpbilens förarruta hade krossats av tjuven. En bit tegelsten som tros vara verktyget som användes vid händelsen hittades nära bilen. Polisen behöll det som bevis.

Enligt myndigheterna stal gärningsmannen olika utländska valutor som tillhörde två kinesiska affärsmän identifierade som Ji Biao, 62, och Ji Qing, 50.

Herr Biao förlorade 12,000 60,000 yuan (cirka 100,000 450,000 baht), 80,000 XNUMX Hongkong-dollar (cirka XNUMX XNUMX baht) och XNUMX XNUMX baht, tillsammans med flera viktiga dokument.

Under tiden led Mr. Qing en häpnadsväckande förlust på totalt över 100,000 500,000 yuan (motsvarande 2,000 9,000 baht), 500 5,000 Hongkong-dollar (cirka 150,000 XNUMX baht) och XNUMX malaysiska ringgit (XNUMX XNUMX baht), tillsammans med en svart Bottega XNUMX baht för handväskan XNUMX baht. .

Det totala värdet av de stulna valutorna och föremålen var över 1 miljon baht.

Pol. Kapten Sombat avslöjade senare för The Pattaya News att han samordnar med kriminaltekniker för att samla in fingeravtryck som den misstänkte kan ha lämnat på bilen.

Han antog att gärningsmannen kan ha varit välinformerad om offrens rörelser, eftersom de kinesiska offren just hade kommit hem från utlandet och hämtades på flygplatsen av en grupp vänner innan de stannade till i köpcentret för att äta en måltid.

Övervakningskameror i närheten av brottsplatsen kommer att granskas för att fastställa den misstänktes flyktväg, sa utredaren.

Denna incident följde på ett annat nyligen men mer mindre fordonsinbrott här.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.