Chonburi-polisen griper duo inblandad i 10 miljoner bahts trådstöldincident nära Pattaya

Chonburi —

Två flyktiga trådtjuvar greps onsdagen den 13 september i Chonburi efter att ha orsakat ekonomiska skador värda över 10 miljoner baht till den lokala förvaltningen.

Gripandet av duon skedde en halvtimme över midnatt på onsdagen som ett resultat av en uppföljande utredning om en trådstöld incident i augusti, som involverade tre misstänkta, varav två hade lyckats undkomma arrestering.

Vid den tiden ertappades tre män när de stal kraftledningar och kontrollpaneler från motorväg 7 som förbinder Pattaya med Map Ta Phut i Rayong-provinsen nära Kilometer Marker 125, i Nongprue-distriktet, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen.

Två av de misstänkta lyckades dock undkomma arrestering, och endast en av dem, Xammao Boutakeo, en 38-årig laotisk medborgare, greps. Gängets kriminella aktiviteter resulterade i en svindlande förlust på över 10 miljoner baht i reparationskostnader och utrustning för staten. Tjuvarnas illvilliga handling förstörde också säkerhetskameror längs motorvägen från Pattaya hela vägen till Map Ta Phut i Rayong, sa de arresterande myndigheterna.

Detta ledde till en uppföljningsoperation, som ledde till att två thailändska män greps i går. De misstänkta identifierades som Anulak Obchu, 35, och Traiphop Buahom, 31. De greps när de gick på en väg i Huay Yai.

I deras bostad beslagtogs 40 kilo koppar, nästan 100 meter upprullade elektriska ledningar och stålskärare.

Herr Anulak och Herr Traiphop erkände anklagelserna och sa att de hade begått denna handling inte mindre än 50 gånger och tjänat runt 20,000 XNUMX baht per instans.

Totalt tjänade de nästan 1 miljon baht på dessa olagliga aktiviteter. De erkände att de använde förfarandet för daglig fritid, onlinespel och köp av olagliga substanser. Dessutom hävdade de att det fortfarande finns en medbrottsling på fri fot. Polisen kommer att spåra den här personen.

Männen anklagades för att ha konspirerat för att stjäla statlig egendom under natten, med fler än två personer som deltog, och för att ha använt ett fordon för att begå ett brott eller transportera egendom.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.