UPPDATERING: Tjuv som bröt sig in i bil till rika kinesiska affärsmän arresterades i Pattaya

Pattaya —

En tjuv som krossade fönstret på en skåpbil som tillhörde två rika kinesiska affärsmän och kom iväg med kontanter och värdesaker värda över en miljon baht greps på ett hotell i Pattaya på torsdagskvällen, precis när han skulle fira en fest.

Först vår tidigare historia:

Två kinesiska affärsmän föll offer för en biltjuv i Pattaya och förlorade över 1 miljon baht i flera utländska valutor.

Nu till vår uppdatering:

Gripandet skedde på kvällen den 14 september på ett hotell i Jomtien vars namn inte avslöjades av polisen.

Pattayapolisen började i går omedelbart jaga den misstänkte som hade brutit sig in i en Volkswagen-skåpbil av två kinesiska affärsmän och gjort undan med flera tillhörigheter inklusive flera utländska valutor, dyra väskor och viktiga dokument.

Vid granskning av CCTV-filmer fann man att den skyldige var en thailändsk man som bar en mörk keps, svarta solglasögon, en svart jacka, långa jeans och sneakers. Han körde en blå Honda Wave-motorcykel med en Prachinburi-skylt. Han flydde mot Thep Prasit Road innan han gjorde en U-sväng vid Chaiyapruek Road, Jomtien Second Road. Under sin flykt använde gärningsmannen sin mobiltelefon för att kommunicera med en okänd person under hela färden.

Därefter utfärdades en arresteringsorder på torsdagen för den misstänkte som identifierats som den 42-årige herr Kongphop Ueanjit. Han eftersöktes anklagad för rån och användning av ett fordon i bekvämlighetssyfte vid brott och rymning.

På kvällen samma dag hittade Pattaya-polisen snabbt Kongphop och arresterade honom på parkeringen till ett lyxhotell. Den välklädda misstänkte pratade med en oidentifierad thailändsk kvinna när polisen slog till mot honom.

Det rapporterades att Kongpop körde en svart BMW-sedan, i vilken polisen hittade en mängd olika utländska valutor, ädelstenar, två armbandsur, fem amuletter och två kreditkort som tillhörde de två kinesiska offren.

Angående mannens pråliga BMW erkände han att han hyrt den specifikt för att begå inbrott. Han erkände vidare att han också hade hyrt ett rum på hotellet och planerade att ordna en fest med vänner för att fira brottet han hade begått. Men till slut kunde han inte undgå polisens förföljelse.

Polisen häktade den misstänkte mannen och fortsatte med rättsliga åtgärder mot honom.

Det var oklart om det var samma man som bröt sig in i en thailändsk butiksägares bil i en annan incident.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.