Kinesisk man greps efter att ha fängslat kvinna för lösensumma i Bangkok, fångades på grund av bilolycka

Bangkok -

En kinesisk man greps efter att han greps av en kinesisk kvinna för lösen. Den misstänkte greps efter att han råkade ut för en bilolycka och offret försökte fly när thailändsk polis anlände för att lämna in en rutinmässig olycksrapport.

På torsdagen (14 september) berättade Thai Expressway Police i Bangkok för TPN media att de arresterade Jao U Lin, 36, en kinesisk medborgare. De hjälpte också en kinesisk kvinna vars namn undanhölls för hennes privatliv och som hittades bunden och bunden av hennes händer och ben med rep inne i den skadade bilen på Phra Ram 9 Expressway.

Ett vittne som endast identifierades som Mr. Sompong, 33, berättade för Expressway-polisen att en bil som kördes av Mr Lin körde in i hans fordon bakifrån i en trafikstockning. Lin sa att han omedelbart ville betala kontant för skadan på Mr. Sompong. Men Mr Sompong sa till Lin att vänta på att hans bilförsäkringsagent skulle svara på ett telefonsamtal och en polisanmälan. Vid det här laget blev Lin synbart nervös, enligt Sompong.

Expressway-polisen tillkallades och den kvinnliga kinesiska kvinnan hoppade ut ur Lins bil medan hon ropade på hjälp. Lin arresterades omedelbart.

Vice befälhavaren för Metropolitan Police Generalmajor Nopsin Poonsawat berättade för TPN media att det kinesiska offret, 27, hade berättat för polisen att hon hade pratat med Lin online på en social webbplats i tio dagar innan hon slutligen gick med på att träffas på en restaurang i Bangkok . Hon hävdar att hon var drogad vid middagen och vaknade nästa morgon naken på ett hotell där Lin bodde.

Lin berättade för henne att han med våld tog henne till Pattaya för ett besök och att hon vägrade och försökte lämna. Vid det här laget band han henne med rep vid hennes händer och ben innan han bad henne om en lösensumma på en miljon baht för att släppa henne. Den kinesiska kvinnan bad sin vän att överföra pengar till hennes bankkonto och Lin tog med henne för att hämta pengarna i en bankomat innan bilolyckan.

Lin fördes till en lokal polisstation för att ställas inför åtminstone en anklagelse om att ha fängslat andra och sexuellt övergrepp. Han släppte inget omedelbart uttalande och talade inte med thailändska medier.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.